Scroll Top

Extra informtie bij artikel ‘Wat werkt écht bij druk en impulsief gedrag?’ Balans Magazine nummer 2

Kennisverspreiding is de eerste stap naar betere zorg voor kinderen met ADHD-gedrag. Met dat idee is het PAINT-consortium samen met onder andere Balans een project gestart. We organiseren bijvoorbeeld een reeks webinars over (behandelingen voor) ADHD-gedrag. Lees hieronder verder voor meer informatie over het PAINT-consortium, het project en de webinars!

PAINT-consortium

PAINT staat voor: “Psychosociale ADHD en gedragsproblemen interventies”. Het PAINT-consortium is een samenwerking tussen onderzoekers van Accare, Rijksuniversiteit Groningen, Vrije Universiteit, Levvel, Amsterdam UMC, KU Leuven en de Universiteit van Amsterdam (zie: http://www.paint-studies.nl/). Er is ook een ouderadviesraad aan verbonden. Binnen deze groep wordt veel onderzoek gedaan naar effectieve behandelingen voor ADHD-gedrag en naar de implementatie hiervan.

Implementatieproject

Het PAINT-consortium is samen met Balans en een aantal andere partijen een project gestart met als doel ervoor te zorgen dat kennis over effectieve zorg voor kinderen met ADHD-gedrag beter verspreid wordt naar ouders, leerkrachten, zorgprofessionals en beleidsmedewerkers. De bedoeling is dat hierdoor uiteindelijk meer kinderen effectieve zorg krijgen. Het verspreiden van kennis gebeurt bijvoorbeeld via belangrijke Nederlandse websites, maar ook via vlogs, animaties en webinars, zodat de informatie voor een grote groep mensen toegankelijk is.

Webinars

PAINT en Balans organiseren samen een reeks van acht webinars over (effectieve behandelingen voor) ADHD gedrag. Deze zijn bedoeld voor ouders, leerkrachten en andere belangstellenden. Een aantal onderwerpen dat aan bod zal komen is bijvoorbeeld “Behandeling van ADHD bij adolescenten”, “ADHD op school en leerkrachttraining” en “Stigma met betrekking tot ADHD”. De webinars zijn gratis bij te wonen. Voor meer informatie en aanmelden, zie https://balansdigitaal.nl/agenda/

Meer informatie

Nu alvast opzoek naar betrouwbare evidence based informatie over (behandelingen voor) ADHD-gedrag? Kijk dan op de volgende websites:

https://adhdendrukgedrag.nl/categorie/vloggenserie/

https://www.kenniscentrum-kjp.nl/ouders-jongeren/adhd/

https://www.ggzstandaarden.nl/zorgstandaarden/adhd/  

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.