Scroll Top
kenniscentrum kinder- en jeugdpsychiatrie

KJP en Balans nú samenwerkingspartners op het gebied van ervaringskennis van ouders

Oudervereniging Balans zal voortaan haar ervaringskennis van ouders van kinderen met een ondersteuningsvraag inzetten bij de kennisontwikkeling van het Kenniscentrum Kinder en Jeugdpsychiatrie (KJP). Het Kenniscentrum professionaliseert daarmee structureel het ouderperspectief bij kennisontwikkeling. Voorheen werkten het Kenniscentrum en Balans al vaker samen.

De samenwerking is structureel vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Balans kan daardoor ouders die deelnemen in klankbord- en werkgroepen rondom kennisontwikkeling op het gebied van kinder- en jeugdpsychiatrie goed ondersteunen en faciliteren. Beide organisaties zien het intensiveren van deze samenwerking als een unieke mogelijkheid om het ouderperspectief structureel onderdeel te laten zijn van betrouwbare kennis over de kinder- en jeugdpsychiatrie.

Over het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie zet zich in voor de beste jeugdhulp aan kinderen en jongeren met ernstige psychische problemen. De experts van het Kenniscentrum zijn behandelaars, onderzoekers, ouders en kinderen. Samen bundelen en vertalen zij betrouwbare kennis over de kinder- en jeugdpsychiatrie en maken deze praktisch toepasbaar. Een doelstelling die goed aansluit bij de missie van Balans.

Wil jij als vrijwilliger voor Balans je ervaringskennis delen bijvoorbeeld in de werkgroepen bij het Kenniscentrum? Stuur dan een mail naar [email protected]. We nemen dan contact met je op.

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.