Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Wiskundedocent start petitie voor vervroegen uitslag staatsexamen

Wiskundedocent Henk Vegter van het Aurum College startte een petitie om ervoor te zorgen da de uitslag van her staatsexamen tegelijk komt met die van het reguliere examen. Hieronder vertelt hij waarom.

Veel leerlingen in het VSO die opgaan voor een vmbo, havo of vwo diploma, doen hun examen via het staatsexamen. Allereerst doen ze in mei een schriftelijk examen en aan het einde van het schooljaar een mondeling examen.

Henk maakte een filmpje van 2 minuten, waarin hij de verschillen tussen regulier en staatsexamens uitlegt: 

Filmpje met uitleg over het staatsexamen: 
htps://www.youtube.com/watch?v=DZuOayNlYdo&t=10s

Jarenlange discussie

Al jaren voeren wij discussie over het feit dat staatsexamenkandidaten het resultaat van hun schriftelijke examens pas horen na hun laatste mondeling. Het eerder weten van dit cijfer zou enorm helpend zijn bij het voorbereiden van de mondelinge examens.

In november mochten wij een wandeling maken met onze minister, Dennis Wiersma. Uiteraard kwam dit punt aan de orde en de minister was ervan overtuigd dat het geregeld was dat dit schooljaar de resultaten bekend gemaakt worden gezamenlijk met de reguliere bekendmaking. Dat is op 14 juni 2023. Na veel mails heen en weer blijkt dat het niet geregeld is. 

Daarom ben ik een petitie gestart. Een petitie waarin we aangeven bij de minister dat staatsexamenkandidaten op 14 juni 2023 het resultaat van hun schriftelijke examens toch echt moeten krijgen. Natuurlijk heeft een petitie pas zin als er tienduizenden handtekeningen onder staan. Dus mijn vraag aan jullie allemaal is: “Teken deze petitie en deel hem waar je maar kan.” Ook leerlingen mogen tekenen, dit is niet afhankelijk van leeftijd. Vraag naast de eigen handtekening ook aan familie, buren en vrienden om hun handtekening te zetten, zodat we een duidelijk statement kunnen maken. Namens alle staatsexamenkandidaten veel dank voor jullie inzet.

Teken je ook?

De petitie staat op www.staatsexamenresultaat.petities.nl.

Vergeet niet de handtekening te bevestigen in de bevestigingsmail!

Zoek op deze website:

  • Categorie

  • Diagnose/Aanleg

  • Leeftijd

  • Regio

  • Documenttype

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?