Scroll Top
game

Oproep: Gamers met DCD gezocht voor onderzoek

Doe mee en geef jouw mening en aanbevelingen over videospellen

Tieners met DCD kiezen vaak voor zittende activiteiten, wat op de lange termijn gevolgen heeft voor hun gezondheid. Bewegingswetenschapper Taha Yassine (Radboud Universiteit Nijmegen) doet hier onderzoek naar zodat we meer begrijpen van hoe tieners met DCD denken over het gebruik van actieve videospellen, zoals Nintendo Wii Fit of Xbox Kinect. Zodat er spellen ontworpen kunnen worden met fysieke activiteit die aansluiten bij de voorkeuren van jongeren met DCD.

Wie kunnen meedoen?

We zijn op zoek naar tieners van 11 tot 15 jaar met Developmental Coordination Disorder (DCD).

Hoe ziet deelname aan het onderzoek eruit?

In fase 1 vul je thuis een korte vragenlijst in. Je hebt slechts 10-15 minuten nodig om je mening te geven over gewone en actieve videogames. Actieve games betrekken je fysiek bij het spel, waardoor het leuk en actief wordt!

Optionele fase 2 bestaat uit een 1-op-1 interview van maximaal 45 minuten. We praten over je voorkeuren en ideeën om actieve videogames nog aantrekkelijker te maken. Het interview kan plaatsvinden waar jij wilt, we passen ons aan jouw voorkeur aan. Je kunt er ook voor kiezen om alleen deel te nemen aan de vragenlijst (fase 1).

Aan de ouders vragen we om de Coordinatievragenlijst voor ouders (CVO) in te vullen.

Wat krijg je als je meedoet?

Als je meedoet en de vragenlijst invult (15 min), krijg je 5 euro cadeaubon. Voor het interview (45 min) krijg je nog eens 10 euro cadeaubon.

Wil je meedoen of wil je meer informatie?

Als je geïnteresseerd bent om mee te doen, kunnen je ouders hun contactgegevens achterlaten via deze link . Taha neemt dan contact op voor een verdere uitleg van het onderzoek en het versturen van de vragenlijst.

Bij vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via [email protected] of 0651546974.

Ik ben Taha Yassine en onderzoeker bij het Behavioural Science Institute (BSI) van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het is mijn doel om het niveau van lichamelijke activiteit bij tieners met de diagnose Developmental Coordination Disorder (DCD) te verbeteren. Mijn aanpak? Het integreren van actieve videogames in de mix! Daarom zijn we op zoek naar tieners met DCD die mee willen doen.

Related Posts

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.