Scroll Top
aanbieden bord problemen met leerlingenvervoer echt oplossen! (Demo)

Pamflet ‘problemen met leerlingenvervoer echt oplossen!’ aangeboden aan onderwijsminister Paul

Leerlingenvervoer anders organiseren. Balans, Ouders & Onderwijs, LBVSO en IederIn vroegen de minister van Onderwijs Marielle Paul de mogelijkheden te onderzoeken die de kwaliteit van het leerlingenvervoer en de impact op het onderwijs en het welbevinden van leerlingen op weg naar inclusief onderwijs verbetert. Ook boden we aan met een brainstormdag hiervoor de aftrap te geven.

Brainstormdag

Op 25 oktober bood LBVSO namens de hierboven genoemde organisaties een pamflet aan waarmee we vragen om een brainstormdag waarop met alle belangenbehartigers samen out of the box nagedacht kan worden over mogelijkheden die vervolgens onderzocht kunnen worden op haalbaarheid en mogelijkheden, kansen en knelpunten in de praktijk.

Minister Paul heeft het pamflet in ontvangst genomen en laten weten dat ze op onze vraag terug zal komen. Daar gaan we haar natuurlijk aan houden.

Impasse doorbreken

Het leerlingenvervoer is al jaren ondermaats. Te veel kinderen zitten veel te lang in busjes om op school te komen. Ze komen te laat of worden helemaal niet opgehaald waardoor ze onderwijs missen. Er is een tekort aan chauffeurs en ook de arbeidsvoorwaarden voor chauffeurs zijn niet goed. Al jarenlang lobbyen ouders en leerling vertegenwoordigers voor verbetering van het leerlingenvervoer. Tot nu toe zonder structureel resultaat. We hopen met dit voorstel de impasse te doorbreken en het zo belangrijke leerlingenvervoer voor kwetsbare leerlingen te verbeteren.

Related Posts

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.