Scroll Top

Petitie kleinere klassen

‘Neem in het regeerakkoord op dat er de komende jaren wordt toegewerkt naar klassen met maximaal 21 leerlingen’. Dat is het doel van een petitie die is gestart op initiatief van de AOb (Algemene Onderwijsbond). Balans steunt deze petitie – samen met het Lerarencollectief, Ouders & Onderwijs, LAKS, Leraren in Actie, CNV Onderwijs, FvOv, AVS, FNV overheid, PVVVO, Po in Actie en VO in Actie.

In onze optiek zorgen kleinere groepen voor minder werkdruk en geven ze leerkrachten (weer) de mogelijkheid met (meer) plezier hun vak uit te oefenen. Met meer tijd en aandacht, ook voor leerlingen met een extra ondersteuningsvraag. Daardoor zullen minder leerlingen uitvallen. Bovendien maken we hiermee de verbinding tussen ouders en leerkrachten.

Dat wij de petitie steunen, blijkt wel uit het aantal ondertekeningen, inmiddels al bijna 25.000! Kunnen we hier samen 30.000 van maken? Tekenen kan via deze link :

Petitie Kleinere klassen

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.