Scroll Top

Praat jij ook mee over de landelijke norm voor basisondersteuning?

Ieder kind heeft recht op goed, passend onderwijs. Scholen bieden daarom standaard ondersteuning aan leerlingen die dit nodig hebben. Dit wordt ook wel basisondersteuning genoemd. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft, namens ex-minister Wiersma, de Algemene Onderwijsbond en Ouders & Onderwijs gevraagd om tot een voorstel voor een landelijke norm te komen. De toekomstige norm beschrijft welke ondersteuning elke school minimaal moet bieden en wat leerlingen en ouders van een school mogen verwachten wanneer leerlingen vastlopen op school. De norm sluit aan bij wat de meeste scholen nu al aanbieden aan basisondersteuning.

Wil je meepraten over de landelijke norm voor basisondersteuning?

Heb je als ouder, leerling, leraar of begeleider – binnen het (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs of speciaal (voortgezet) onderwijs – ervaring met lees-, spellingproblemen en dyslexie, meer- of hoogbegaafdheid en/of leergedrag (denk aan concentratieproblemen, faalangst en moeite met plannen)?

Er zijn live bijeenkomsten op verschillende plekken in het land en er is een online bijeenkomst. Bekijk voor de locaties en datums de flyer.

Meld je vóór 1 maart aan door dit formulier in te vullen. Er is beperkt plek. Je ontvangt 2 weken van tevoren een bevestiging of je kunt deelnemen.

Related Posts

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.