Scroll Top
26

Reactie wetsvoorstel versterking positie ouders en leerlingen in het onderwijs

Ouders & Onderwijs en Balans hebben samen een reactie gestuurd naar de Tweede Kamer over het wetsvoorstel ‘Versterking positie ouders en leerlingen in passend onderwijs’. Een wetsvoorstel dat volgens ons de kern van het probleem niet aanpakt zolang geborgd leer- en ontwikkelrecht niet het uitgangspunt is.

Kern van de problemen niet aangepakt

Het voorstel is een belangrijke stap vooruit, maar pakt niet de kern van de problemen aan. Voor een betere positie van leerlingen is een leerrecht nodig. Zolang een wettelijk geborgd leer- en ontwikkelrecht niet het uitganspunt is, is ook deze wetsaanpassing te weinig om de positie van ouders en kinderen fundamenteel te versterken. Lees hier onze reactie, waarin we reageren op de drie onderdelen van het voorstel. 

De Tweede Kamerfracties gaan schriftelijke vragen stellen over het wetsvoorstel aan de Minister van Onderwijs. Onze input kunnen zij gebruiken bij het opstellen van de vragen. 

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.