Scroll Top
26

Reactie wetsvoorstel versterking positie ouders en leerlingen in het onderwijs

Ouders & Onderwijs en Balans hebben samen een reactie gestuurd naar de Tweede Kamer over het wetsvoorstel ‘Versterking positie ouders en leerlingen in passend onderwijs’. Een wetsvoorstel dat volgens ons de kern van het probleem niet aanpakt zolang geborgd leer- en ontwikkelrecht niet het uitgangspunt is.

Kern van de problemen niet aangepakt

Het voorstel is een belangrijke stap vooruit, maar pakt niet de kern van de problemen aan. Voor een betere positie van leerlingen is een leerrecht nodig. Zolang een wettelijk geborgd leer- en ontwikkelrecht niet het uitganspunt is, is ook deze wetsaanpassing te weinig om de positie van ouders en kinderen fundamenteel te versterken. Lees hier onze reactie, waarin we reageren op de drie onderdelen van het voorstel. 

De Tweede Kamerfracties gaan schriftelijke vragen stellen over het wetsvoorstel aan de Minister van Onderwijs. Onze input kunnen zij gebruiken bij het opstellen van de vragen. 

Gerelateerde berichten

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.