Scroll Top

Toolkit voor samenwerking tussen ouders, school en jeugdhulp

Ouders, leerkrachten en zorg zijn sámen verantwoordelijk voor het kansrijk, gezond en veilig opgroeien van een kind. Een gesprek kan het startpunt zijn voor een waardevolle samenwerking. Je kunt je verwachtingen duidelijk maken. En begrijpt elkaar beter. De digitale toolkit ‘Sámen voor het kind’ is hierbij een handig hulpmiddel.

Hoe werkt de toolkit?

De toolkit bestaat uit drie onderdelen. Onderdeel 1 is de keuze voor een gespreksonderwerp. Onderdeel 2 is de organisatie van de bijeenkomst. En onderdeel 3 is de bijeenkomst zelf. Gespreksonderwerpen die uitgewerkt worden in de toolkit zijn bijvoorbeeld: ‘We hebben elkaar nodig. Benutten we elkaars kennis voldoende?’ En ‘Zien we het kind, of kijken we vooral naar het probleem?’

Balans en Ouders & Onderwijs hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van de digitale toolkit die is ontwikkeld door het NJI.

Meer informatie:

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.