Scroll Top

Toolkit voor samenwerking tussen ouders, school en jeugdhulp

Ouders, leerkrachten en zorg zijn sámen verantwoordelijk voor het kansrijk, gezond en veilig opgroeien van een kind. Een gesprek kan het startpunt zijn voor een waardevolle samenwerking. Je kunt je verwachtingen duidelijk maken. En begrijpt elkaar beter. De digitale toolkit ‘Sámen voor het kind’ is hierbij een handig hulpmiddel.

Hoe werkt de toolkit?

De toolkit bestaat uit drie onderdelen. Onderdeel 1 is de keuze voor een gespreksonderwerp. Onderdeel 2 is de organisatie van de bijeenkomst. En onderdeel 3 is de bijeenkomst zelf. Gespreksonderwerpen die uitgewerkt worden in de toolkit zijn bijvoorbeeld: ‘We hebben elkaar nodig. Benutten we elkaars kennis voldoende?’ En ‘Zien we het kind, of kijken we vooral naar het probleem?’

Balans en Ouders & Onderwijs hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van de digitale toolkit die is ontwikkeld door het NJI.

Meer informatie:

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.