Scroll Top
Road poster (Demo)

Voor jonge en aanstaande ouders met ADHD – doe mee!

Verwacht jij of jouw partner een baby en heeft tenminste één van jullie beiden ADHD, dan kun je meedoen aan het ROAD onderzoek.

Hoe ontstaat ADHD?

ROAD is een onderzoek naar de verschillende factoren die een rol spelen bij het ontwikkelen van ADHD en hoe het komt dat sommige kinderen wel ADHD ontwikkelen, maar de meeste kinderen niet. Het onderzoek volgt een grote groep kinderen en hun ouders vanuit heel Nederland vanaf de zwangerschap totdat het kind 6 jaar is, om zo de vroegste kenmerken van ADHD in kaart te brengen. Het UMC Groningen coördineert dit onderzoek.

Waarom dit onderzoek?

Een diagnose ADHD wordt meestal gegeven als een kind op de basisschool zit, maar ouders hebben eigenlijk vaak al eerder in de gaten dat de ontwikkeling van hun kind anders verloopt dan die van andere kinderen. De ROAD studie probeert deze vroege signalen van ADHD in kaart brengen en kijkt naar het samenspel van aanleg en omgeving. Als er op vroege leeftijd beter bekend is wat risicofactoren zijn voor het ontwikkelen van ADHD, dan kan onderzocht worden of er vroege behandelingen mogelijk zijn om de ontwikkeling van ADHD te verminderen of zelfs te voorkomen.

Meer info en aanmelden

Aanmelden voor het onderzoek kan via de website www.vroegherkenningadhd.nl. Ook als je nu nog niet in verwachting bent, maar in de toekomst misschien mee wil doen, kun je dat via de website aangeven. Daarnaast vind je op de website meer informatie over de studie en over ADHD. Alle gezinsvormen kunnen aan het ROAD onderzoek deelnemen, mits minstens één biologische ouder van het te verwachten kindje ADHD heeft.

Vragen of opmerkingen over het onderzoek? Mail dan naar info@vroegherkenningadhd.nl.

Balans is een van de partners van de ROAD studie.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.