Scroll Top
Brochure-ADHD-of-iets-anders-397x181 (Demo)

Voorlichtingsbrochure ADHD

De brochure “onrustig, impulsief of onoplettend; ADHD of iets anders?” is verschenen.

De afgelopen maanden is hier door de themagroep Voorlichting van de Academische werkplaats ADHD en Druk Gedrag hard aan gewerkt.

Brochure voorlichting ADHD of iets anders

In de brochure besteden wij aandacht aan de mogelijke oorzaken van onrustig, impulsief en onoplettend gedrag. Er staan tips en adviezen in voor ouders. Wat kun je zelf doen en wanneer kun je waar hulp vragen.

Deze brochure is in lijn met de zorgstandaard 2019 en is onder leiding van Monique Verburg (kinder- en jeugdpsychiater, GGZ centrum Wageningen) en Sanne te Meerman (socioloog, Druk & Dwars) tot stand gekomen.

Dit in samenwerking met leden van de werkgroep Voorlichting van de Landelijke Academische Werkplaats voor ADHD en Druk Gedrag. Balans was in deze werkgroep ook vertegenwoordigd.

Wij vinden het belangrijk dat ouders kennis nemen van de Zorgstandaard, zie ook ons bericht Zorgstandaard ADHD beschikbaar en ‘De Academische Werkplaats brengt alle partijen rond ADHD bij elkaar’.

Meer informatie

Lees hier het ADHD dossier uit BalansMagazine (nr. 1 2020).

Zie ook Flyer academische werkplaats voor ADHD en druk gedrag

Heb je vragen of zorgen over je kind met ADHD, of herken je kenmerken en wil je daar graag eens met een ervaringsdeskundige praten? Neem dan eens contact op met onze Advieslijn.

Klik op de volgende link voor het gehele ADHD Dossier  op onze website:  om meer informatie te krijgen over wat ADHD is, hoe de diagnose wordt vastgesteld, wat het behandelplan en de richtlijnen zijn, hoe je er in de opvoeding, in de vrije tijd of in het onderwijs mee om kunt gaan, en meer..

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.