Scroll Top
Screenshot 2023-06-28 at 22.41.15 (Demo)

“Waarom zou je meedoen aan In Kaart?”

In deze nieuwe column praat projectleider Franca Leeuwis je bij over de ontwikkelingen en tussentijdse resultaten van In Kaart. In Kaart is het register voor mensen met neurodivergentie en/of beperkingen, zoals (een vermoeden van) ADHD, dyslexie of DCD. Ouders kunnen ook meedoen als hun kind geen diagnose heeft, maar er wel zorgen over de ontwikkeling zijn.  

“Waarom zou je meedoen aan In Kaart?” was een vraag die ik stelde aan een groep ouders met kinderen met o.a. ADHD, autisme, DCD en een verstandelijke beperking. Want tja, een vragenlijst invullen kost tijd en wat levert het eigenlijk op? Ouders gaven aan dat ze het belangrijk vonden om met hun unieke ervaringen bij te dragen aan meer kennis en begrip voor kinderen en volwassenen in dezelfde situatie als hun kind. Ook werd genoemd dat het mooi zou zijn om meer inzicht te krijgen in je kind door het meedoen aan In Kaart. En daar werken we bij In Kaart aan mee door het toesturen van persoonlijke terugkoppelingen.

Persoonlijke terugkoppeling

Hoe ziet dat eruit, een persoonlijke terugkoppeling? Deze maand krijgen deelnemers van In Kaart die over hun kind een vragenlijst hebben ingevuld een terugkoppeling. In de grafieken hieronder zie je voorbeelden van hoe die terugkoppeling eruit ziet.

In bovenstaande grafiek zie je hoe een ouder (verzonnen) de verschillende leefsituaties van zijn/haar kind waardeert op een schaal van 0 tot 10 ten opzichte van de rest van de groep ouders/verzorgers van In Kaart.

In bovenstaande grafiek zie je hoe een ouder (verzonnen) de invloed ervaart van de problemen van zijn/haar kind op bijvoorbeeld school en relaties met anderen. Een hogere score betekent dat de problemen veel ervaren invloed hebben.

Op deze manier krijgen ouders meer inzicht in het profiel van hun kind. Deelnemers van In Kaart die rapporteren over hun kind krijgen in het voorjaar van 2024 een vragenlijst over ‘opvoeding en digitaal gedrag’ van kinderen. Deelnemers die deze lijst helemaal invullen krijgen aan het eind een terugkoppeling over hun kind, ten opzichte van de informatie die ze hebben gedeeld tijdens het inschrijven bij In Kaart. Zo kunnen ouders/verzorgers de ontwikkeling van hun kind volgen.

Doe ook mee met In Kaart!

Wil jij als ouder ook meer inzicht in de ontwikkeling van je kind? Doe mee aan In Kaart! Dan krijg je ook nog eens 50% korting op een Balans lidmaatschap.

Als ouder kies je bij In Kaart welke vragenlijsten je wilt invullen. Je mag ook beide lijsten invullen, graag zelfs!

 

Volgende keren meer over In Kaart, intussen al vragen? Mail me gerust via [email protected]

Related Posts

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.