Scroll Top
Afbeelding-van-Chris-Renma-via-Pixabay-397x181 (Demo)

Wajong aangenomen ondanks protest (Demo)

Ondanks veel protest is gisteren, 26 mei, ook de Eerste Kamer akkoord gegaan met de nieuwe Wajong, de financiële regeling voor mensen met een arbeidsbeperking.

Behalve de regeringspartijen  stemden ook de oppositiepartijen, Forum voor Democratie en de SGP  voor de wijziging van de wet. Dit terwijl veel belangenorganisaties juist tegen de nieuwe wet zijn. Bijvoorbeeld omdat de wet voor bepaalde groepen financieel slecht uit gaat pakken.

Zoals bijvoorbeeld voor Rianne. Die vertelt dat ze als de wet wordt aangenomen geen wettelijk minimum loon zal verdienen omdat ze alleen in deeltijd kan werken.

Werken moet meer lonen

Het kabinet wil er onder meer voor zorgen dat werken meer loont. Tegenstanders zijn bang dat de wet voor bepaalde groepen financieel slecht uitpakt. Ook zou de nieuwe wet de situatie juist ingewikkelder maken in plaats van simpeler.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.