Scroll Top

Vergoeding lidmaatschap

Vergoeding lidmaatschap aanvullende zorgverzekering

Sommige aanvullende zorgverzekeringen vergoeden het lidmaatschap van een patientenvereniging (gedeeltelijk), tegen bepaalde voorwaarden. Balans wordt gezien als een patiëntenvereniging, omdat wij lid zijn van MIND, het Landelijk Platform Psychische Gezondheid, voorheen LPGGz (Landelijk Platform GGZ).

De Patiëntenfederatie Nederland. maakt ieder jaar een overzicht van zorgverzekeraars die een lidmaatschap van een patiëntenvereniging vergoeden.

Bekijk ook de voorwaarden en premies van iedere zorgverzekeraar in de Zorgvergelijker van de Consumentenbond. In de Zorgvergelijker vergelijk je eenvoudig de verschillende voorwaarden en premies van alle zorgverzekeraars. Hierdoor krijg je een duidelijk overzicht van de mogelijke vergoedingen op het lidmaatschap van een patiëntenvereniging.

Vergoeding aanvragen

Voor het aanvragen van een vergoeding moet je een factuur of een Verklaring van lidmaatschap opsturen naar je zorgverzekeraar. Een verklaring van lidmaatschap kun je aanvragen door een mail te sturen naar [email protected].

Vergoedt je zorgverzekeraar (een deel van) het lidmaatschap van Balans? Aarzel dan niet en meld je aan als lid van Balans!

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.