Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

35 jaar!

Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Samenwerkingspartners

Samen bereik je meer!

Bij alle activiteiten en doelen van Balans, zoeken we verbinding met organisaties die vergelijkbare doelen hebben, of die elkaar aanvullen.

Als we samen met andere organisaties onderwerpen op de kaart willen zetten in de Haagse Politiek bijvoorbeeld. Zoals deze gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer over de evaluatie Passend Onderwijs.

Of als we een congres willen organiseren, zoals de conferentie ‘Bang voor Drang en Dwang’ in september 2020.

En als we in contact willen komen met gemeenten, ministeries of instanties, zoals laatst over het onrechtmatig melden in de verwijsindex risicojongeren.

Maar ook als we webinars organiseren, of kennis over ontwikkelingsproblemen of andere onderwerpen willen vergroten bij ouders, hulpverlening, onderwijs of andere organisaties zoals zwemscholen.  

Wij werken onder andere samen met:

Mama Vita, Ouders & Onderwijs, (Sch)ouders, Advies Onderwijsrecht, Ieder(in), MIND, stimuleringsprogramma Dyslexie, Stichting IQ+, No5 Foundation, Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ), Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie (KJP), Academische werkplaats voor ADHD en Druk gedrag, diverse Universiteiten, BVIKZ, Kenniscentrum Makkelijk lerenden, Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd (OZJ), NSGK, Stichting KOG, Defence for Children, Impuls en WoordBlint, Stichting Keurmerk thuisonderwijs, Stichting LeerKracht, OCO Amsterdam, Stichting Zorgeloos naar School en FNO.  

Staat jouw/jullie organisatie er nog niet bij? Mail dan naar webmaster@balansditigaal.nl

Wil je met ons samenwerken? Neem dan contact op met ons bestuur: bestuur@balansdigitaal.nl

Stichting Autipassend Onderwijs Utrecht

Wij werkten jaren samen met stichting Autipassend Onderwijs Utrecht. Helaas is deze stichting opgeheven per 1 september  2021. Lees hier het nieuwsbericht over de beëindiging van AutiPassend Onderwijs Utrecht.

Kennis blijft, op onze website!

De waardevolle content van de website van Autipassend Onderwijs, is  opgenomen in onze Kennisbank.

(Sch)ouders

Wij werken intensief samen met (Sch)ouders, waar wij bij elk onderwerp in onze kennisbank naar verwijzen.  

(Sch)ouders is een platform van, voor en door ouders van een kind met een lichamelijke- en/of een verstandelijke beperking, chronische ziekte en/of ontwikkelingsproblematiek (zorgkinderen). (Sch)ouders richt zich op onderwerpen waar ouders van zorgkinderen mee te maken (kunnen) krijgen op enig moment, ongeacht de soort beperking of aandoening.

Bij (Sch)ouders vind je aanvullende aandoeningsoverstijgende informatie. Klik op het logo om de website van (Sch)ouders te bezoeken.

Wil je ons steunen?

Word dan lid van Balans, of doe een donatie. Bekijk hier de voorleden van een lidmaatschap. 

Zoek op deze website:

  • Categorie

  • Diagnose/Aanleg

  • Leeftijd

  • Regio

  • Documenttype

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?