Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Word (steun) lid of doneer

Als lid van Balans krijg je 4 keer per jaar BalansMagazine thuisgestuurd en mag je gratis of met korting naar onze evenementen en webinars. En met jouw lidmaatschap steun je onze belangenbehartiging.

Schrijf je in via deze link naar ons ledenportal!

Wat kost dat?

Voor ouders kost het lidmaatschap € 60,00 per jaar. Wil je lid worden, maar is dit bedrag te hoog voor jou? Neem dan even contact met ons op. Onder bepaalde voorwaarden kunnen we je tegemoet komen.  Sommige zorgverzekeraars vergoeden (deels) het lidmaatschap van Balans vanuit een aanvullende verzekering. De Patiëntenfederatie Nederland maakt hier ieder jaar een overzicht van. Kijk hier of jouw verzekering erbij staat. Organisaties zoals scholen of zorginstellingen, betalen € 100,00 per jaar. Bekijk hier alle tarieven.

Steunlid

Voor € 25,00 per jaar ben je steunlid. Je krijgt dan geen Magazine, maar wel onze eeuwige dank! En je steunt  onze belangenbehartiging. Zodat wij ons kunnen blijven inzetten voor het versterken van de positie van ouders, het verbeteren van (passend) onderwijs en het verbeteren van jeugdhulp en –zorg. En je  krijgt onze eeuwige dank omdat je ons steunt!

Onze diensten

BalansMagazine

Is een professioneel tijdschrift vol gerichte informatie en bruikbare tips over de ontwikkeling en uitdagingen van kinderen met specifieke ondersteuningsvragen. Met nieuwsberichten, ervaringsverhalen, interviews met deskundigen, columns, boekbesprekingen.

Bekijk deze special van BalansMagazine over ADHD, of deze digitale versie uit 2017  om een indruk te krijgen. 

BalansKIDS

Als lid van Balans kun je een abonnement nemen op BalansKIDS. Een blad speciaal vóór en dóór kinderen die wat extra hulp nodig hebben bij het leren en/of het omgaan met zichzelf of anderen.

Vol interviews met kinderen, tips voor bijvoorbeeld omgaan met pesten, boekentips, moppen, raadsels en prijsvragen: Elk nummer staan de 16 kleurige pagina’s er vol mee! Bekijk hier 2 online versies: BalansKids 2017 en BalansKids 2019

Een abonnement op BalansKIDS kost € 18,00 per jaar. Je krijgt het dan 4 keer per jaar thuisgestuurd, samen met BalansMagazine.

BalansEvenementen

Balans organiseert (online) lezingen, bijeenkomsten en workshops. Zo delen wij onze kennis en ervaring én verbinden wij ouders en/of professionals met elkaar. In je eigen buurt, maar ook landelijk én natuurlijk online. Bekijk snel onze agenda!

Leden van Balans mogen gratis of met korting naar onze evenementen en webinars. Met onze interessante webinars heb je dat er dus zó uit!

BalansAdvies

Een plek om vragen te stellen over onderwijs, zorg en opvoeding voor kinderen met extra ondersteuningsbehoeften. Ouders en professionals hebben hier vaak allerlei vragen over. Zoals, hoe ga ik als vader of moeder om met mijn omgeving? Hoe krijgt mijn kind  wat het nodig heeft, op school, in de zorg en thuis? Hoe fijn is het dan om te kunnen sparren met een (ervarings)deskundige.

De BalansAdvieslijn is elke werkdag van 10.00 tot 13.00 uur bereikbaar (030 – 2255050, keuze 3). Buiten deze tijden kun je inspreken  of ons contactformulier invullen. 

BalansLobby 

Balans lobbyt in de politiek op het gebied van onderwijs, zorg en opvoeding. Dit om de positie van ouders en kinderen te versterken, en eraan bij te dragen dat ieder kind passend onderwijs en passende hulp krijgt.  Als lid van Balans steun je onze lobby activiteiten. Hoe meer leden, hoe duidelijker onze stem in Den Haag!

BalansInformatie

Balans deelt alle kennis en ervaring via haar website, de nieuwsbrief. Neem vooral een kijkje bij onze kennispagina’s en volg ons op sociale media. Zo blijf je op de hoogte van nieuwtjes winacties en meer!

Steun Balans!

Voor het organiseren van onze activiteiten is geld nodig. Hierbij kunnen wij alle steun goed gebruiken. Je kunt ons ook steunen door te doneren of te schenken. Balans is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). ANBI’s zijn vrijgesteld van schek- en erfbelasting.  Kijk voor informatie over ANBI op www.belastingdienst.nl of op www.anbi.nl.

Doneren

Je kunt zelf een gift overmaken op NL76 INGB 0000 5077 08 ten name van Vereniging Balans, Bunnik, onder vermelding van ‘Donatie’. Je kunt ons werk ook blijvend steunen door gebruik te maken van een automatische incasso. Dat is het gemakkelijkst en voor ons het goedkoopst.

Schenken

Je kunt ons ook steunen met schenkingen, erfstellingen en legaten. Deze leveren je een aantrekkelijk belastingvoordeel op   Vereniging Balans is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) in de zin van artikel 5b Algemene wet inzake rijksbelastingen. ANBI’s zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting.

Wil je Balans een legaat of deel van een erfenis nalaten, dan kun je het beste contact opnemen met het bestuur van Balans door een mail te sturen naar bestuur@balansdigitaal.nl.

Testament

Je kunt vereniging Balans ook in je testament opnemen. Hiervoor kun je het beste contact opnemen met een notaris of met de Notaristelefoon.

Meer informatie over het geven van financiële steun

Voor meer informatie over de fiscaal aantrekkelijke mogelijkheden van doneren of schenken, kun je bellen met:

Inloggen

Log hier in in ‘Mijn Balans‘. 

Opzeggen

Wil je opzeggen? Klik dan hier.

Balans is een  ANBI.

ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling.

Zoek op deze website:

  • Categorie

  • Diagnose/Aanleg

  • Leeftijd

  • Regio

  • Documenttype

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wilt u ook uw website laten maken door Project Icarus?