Scroll Top
Evenement Los over TOS (Demo)

Evenement ‘Los over TOS’ op Wereld TOS Dag in Dierenpark Amersfoort

Zaterdag 15 oktober 2022 wordt in Dierenpark Amersfoort het evenement ‘Los over TOS’ georganiseerd. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor iedereen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Ongeveer 5% van de jonge kinderen heeft TOS.  Voor hen is taal niet vanzelfsprekend. Ondanks dat TOS vaker voorkomt dan autisme of dyslexie, hebben veel mensen er nog nooit van gehoord. Daarom wordt van 10 tot en met 15 oktober in Nederland (en internationaal) aandacht gevraagd TOS. ‘Los over TOS’ zet iedereen met TOS in het zonnetje. Op het evenement worden ongeveer 750 bezoekers verwacht.

Over 'Los over TOS'

Tijdens ‘Los over TOS’ in Dierenpark Amersfoort is er een mooi ontmoetingsprogramma met veel activiteiten. Iedereen is welkom: niet alleen kinderen met TOS en hun ouders, maar ook professionals en andere belangstellenden. Organisaties en vrijwilligers geven informatie en delen hun ervaring. Via diverse opdrachten kunnen bezoekers zelf ervaren hoe het is om TOS te hebben.  

Lancering website

Ook wordt de website ‘Alles over TOS’ officieel gelanceerd. Op deze nieuwe website staat alle betrouwbare informatie over TOS van deskundige organisaties op een rij, voor zowel ouders als professionals. Verder vindt de première plaats van de documentaire ‘Kinderen van weinig woorden’. Hierin wordt het ontroerende verhaal verteld van twee tieners met TOS.   

TOS, wat is dat eigenlijk?

TOS is een aangeboren neurobiologische ontwikkelingsstoornis in het brein. Een taalontwikkelingsstoornis uit zich bij iedereen anders. Meer dan 260.000 kinderen en jongeren in Nederland hebben TOS. In hun hersenen wordt taal minder goed verwerkt. Zij hebben daarom veel moeite met uiten en begrijpen van taal. Met extra hulp kunnen zij goed meekomen. Een klein deel van kinderen met TOS heeft speciaal onderwijs of speciale ondersteuning nodig. 

Samenwerkende organisaties

De organisatie van de Nederlandse Wereld TOS Dag is een initiatief van ouders van kinderen met TOS en wordt van harte ondersteund door Bureau AudCom, Deelkracht, Fenac, FOSS, Koninklijke Auris Groep, Koninklijke Kentalis, NVLF, NSDSK, Pento, Radboudumc, SamenTrOtS, Siac, Siméa, SpraakSaam, Stichting TOS centraal, Stichting VierTaal en Vitus Zuid. 

 

Voor meer informatie kijk op www.wereldtosdag.nl/campagne

Related Posts

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.