Scroll Top
Details
Date:

september 3

Time:

19:30 - 21:00

Event Category:

Evenementen

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-korte-alv-balans-en-webinar-donutpsychiatrie-906619101137
Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
Na een korte online Algemene Ledenvergadering van Balans verzorgt Prof. Dr. Hilgo Bruining een webinar over ‘Donutpsychiatrie’.

Over de presentatie:

Op dit moment vragen we steeds meer van kinderen en jongeren, wat er toe leidt dat we steeds meer zorg en welzijn optuigen. Dat is niet houdbaar en ook niet wenselijk voor de kinderen en jongeren zelf. Daarom pleit Kinder- en Jeugdpsychiater Hilgo Bruining in zijn pas verschenen boek voor een donutpsychiatrie-model. Dit model bekijkt alles wat de ontwikkeling van een kind beïnvloedt in samenhang. Van genetische en biologische achtergrond, tot de omgeving waarin een kind opgroeit. Zoals hormonen in voeding, fijnstof in de lucht en de mentale druk.

Hoe bied je kinderen veel meer kansen om tot bloei te komen, terwijl we nu te veel op groei focussen in de vorm van prestatie en maatschappelijk kapitaal? Hoe zorgen we toch dat kinderen zich, nu en in de toekomst, gezond kunnen ontwikkelen én houden we benodigde hulp behapbaar en betaalbaar?

Over de spreker:

Prof. Dr. Hilgo Bruining is als hoogleraar neurobiologische ontwikkelingsstoornissen en kinder- en jeugdpsychiater verbonden aan zowel Amsterdam UMC, als Levvel. Daarnaast is hij hoofd en oprichter van het N=You Neurodevelopmental Precision Center bij het Emma Kinderziekenhuis.

Programma:

19.30 uur: Algemene ledenvergadering van Balans

20.00 uur: Start webinar

20.30 uur: Gelegenheid tot vragen stellen aan Hilgo Bruining

21.00 uur: Afsluiting van de avond

Wanneer je je aanmeldt voor de Algemene Ledenvergadering en het webinar krijg je twee weken van tevoren een link toegestuurd naar de vergaderstukken voor de ALV en een toegangslink.

Deelnemen is voor alle Balans-leden gratis. Wel even aanmelden met de aanmeldknop bovenaan deze pagina.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.