Scroll Top
Screenshot 2023-06-28 at 22.41.15 (Demo)

In Kaart is jarig!

In deze nieuwe column praat projectleider Franca Leeuwis je bij over de ontwikkelingen en tussentijdse resultaten van In Kaart. In Kaart is het register voor mensen met neurodivergentie en/of beperkingen, zoals (een vermoeden van) ADHD, dyslexie of DCD. Ouders kunnen ook meedoen als hun kind geen diagnose heeft, maar er wel zorgen over de ontwikkeling zijn.  

In Kaart is jarig! We zijn nu 1 jaar bezig met het verzamelen van ervaringen van o.a. ouders van kinderen met neurodivergentie en/of beperkingen. Tijd om even terug te blikken. Ook wil ik jullie vertellen over de plannen voor komend jaar. 

Hoeveelheid aanmeldingen

Tot en met augustus 2023 hebben zich bij In Kaart de volgende deelnemers ingeschreven: 

13 Wettelijk vertegenwoordigers van een (jong)volwassene (16+) met neurodivergentie en/of een beperking  
275 Ouders van een kind met neurodivergentie en/of een beperking  
212 (Jong)volwassene (16+) met neurodivergentie en/of een beperking  
417 Ouders van kinderen met een extra zorgvraag die over zichzelf rapporteren  

Neurodivergentie en/of beperkingen

Mensen kunnen deelnemen aan In Kaart als ze een (vermoeden van) ADHD, autisme, DCD, dyslexie, een verstandelijke of visuele beperking hebben. Hieronder zie je hoe deze vermoedens en diagnoses tot nu toe zijn verdeeld onder de ouders die een vragenlijst hebben ingevuld over hun kind. Zo zien we bijvoorbeeld dat er veel ouders rapporteren over hun kind met autisme. 

Let op: Het onderzoek van In Kaart loopt nog, de resultaten die worden afgebeeld zijn voorlopige resultaten. 

Komend jaar

In september zetten we polls uit om aan deelnemers van In Kaart en andere ervaringsdeskundigen te vragen welke onderwerpen ze belangrijk vinden om onderzoek naar te doen. U bent ook van harte welkom om de poll in te vullen en zo uw ervaringen in te zetten voor de richting van toekomstig onderzoek! We verspreiden de poll onder andere via de nieuwsbrief van In kaart, social media en via Balans.  

In het voorjaar van 2024 versturen we een nieuwe vragenlijst, voor ouders is het thema ‘Digitaal opvoeden’. Direct na het invullen van deze lijst krijgen deelnemers een overzicht van hun antwoorden in vergelijking met de antwoorden die ze eerder hebben gegeven. Zo krijgt u meer inzicht in de situatie van uw kind (en/of uzelf).  

Korting op een Balans lidmaatschap

Om goed onderzoek te doen naar alle groepen kinderen hebben we veel deelnemers nodig. Doe je ook mee? Dan krijg je ook nog eens 50% korting op een Balans lidmaatschap! Hier lees je meer over deze actie van Balans en In Kaart.

Vragenlijsten

Als ouder kies je bij In Kaart welke vragenlijsten je wilt invullen. Je mag ook beide lijsten invullen, graag zelfs! 

-Over je kind via: In Kaart: aanmelden ouders van kinderen (15-). 

-Over jezelf omdat je een (vermoeden van een) diagnose hebt via: In Kaart: aanmelden 16 jaar en ouder. 

Volgende keren meer over In Kaart, digitaal opvoeden en inzicht door persoonlijke terugkoppelingen. 

Related Posts

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.