Scroll Top

Nieuwe handige informatie over dyslexie

Speciaal vanwege de week van de dyslexie, van 1 t/m 8 oktober 2022, delen we onze handige tips en weetjes uit de rubriek ‘Actueel’ van Balans Magazine 3. Wil je ook ieder kwartaal Balans Magazine ontvangen? Word dan nu lid! Als lid mag je ook altijd gratis of met behoorlijke korting onze webinars en bijeenkomsten bijwonen. Super interessant dus!

Handreiking dyslexie

Op de website van Dyslexie Centraal vind je veel informatie voor alle betrokkenen rondom leesproblemen en dyslexie. Dus ook voor ouders. Balans is als een van de kernpartners bij Dyslexie Centraal betrokken.  Er stond al een handreiking voor ondersteuningsniveaus 2 t/m 3 op de website. Hier kun je lezen wat ouders en school bij een leesprobleem van elkaar mogen verwachten. Die handreiking is nu aangevuld met informatie over ondersteuningsniveau 4, met heldere informatie over hoe onderwijs, ouders en zorg goed kunnen samenwerken wanneer een kind behandeling krijgt voor Ernstige Dyslexie (ED). De handreiking kun je vinden via deze link.

Tijdschrift en Poster

Ook is er een tijdschrift: ‘Een succesvolle schoolloopbaan voor leerlingen met leesproblemen en dyslexie in het vo’ en een poster: ‘Een succesvolle schoolloopbaan voor leerlingen met leesproblemen en dyslexie. Overgang naar vervolgonderwijs primair onderwijs’. Het tijdschrift en de poster zijn te downloaden via deze link.

In het tijdschrift en op de poster – die zijn bedoeld voor het onderwijs – staat ook handige informatie voor ouders.

Kwalitatief goede dyslexiebehandeling?

Bij Balans krijgen we regelmatig de vraag van ouders hoe zij kunnen beoordelen of een dyslexiebehandelaar kwalitatief goede behandeling biedt. Deze vraag hebben we ook besproken met het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie (NKD). Zij hebben deze informatie voor ouders nu op hun website geplaatst. Deze kun je vinden via deze link.

Gratis online training ‘Dyslexie onder de knie’

Via de bibliotheek is een gratis online training te vinden, ‘Dyslexie onder de knie’. In deze training krijg je tips en trucs die jou en je kind verder kunnen helpen. Het draait o.a. om inspiratie, oefeningen, informatie en verdieping. Een diagnose dyslexie is niet noodzakelijk om nuttige informatie & tips uit deze online training te halen. Je kunt zelf kiezen welke modules voor jullie handig zijn. Het is niet nodig om het hele programma te doorlopen. Je kunt ook zelf bepalen wanneer je de training doet, want Dyslexie onder de knie is 24 uur per dag bereikbaar via deze link.

Dossier dyslexie

Hier vind je ons hele dossier over dyslexie. Wat het is, hoe je het vaststelt en hoe je ermee omgaat, op school en thuis.
Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.