Scroll Top

Tussen 30 januari en 3 februari 2023 organiseert Balans de ‘Week van het ouderperspectief’. Hoe kan de samenwerking met ouders worden verbeterd? Hoe kunnen hulpverlening en/of school écht gelijkwaardig met elkaar in gesprek? Met respect voor de rol, positie en kennis van ouders?

Wat is daarvoor nodig? 

Podcastserie

Dannie Siebers gaat als verhalenzoeker voor Balans op zoek naar ervaringen en kennis rond het thema ‘Ouderperspectief’.

Welke impact heeft het hebben van een zorgintensief kind op ouders? En welke steun en begeleiding hebben ouders nodig? Dannie neemt daarbij haar eigen ervaringskennis als ouder én haar nieuwgierigheid mee, om tijdens gesprekken de diepte in te gaan.

In de eerste podcast ‘Het ouderperspectief bij zorgintensieve kinderen’ gaat Dannie in gesprek met Marjan de Lange, mede onderzoeker ‘Ketenbreed leren’, en Kathinka Bruinsma, trainer en adviseur bij ‘Netwerk Beter Samen’. Zij combineren in de podcast kennis uit het onderzoek ‘Ketenbreed leren’ met persoonlijke en professionele ervaring.

De podcast is bedoeld voor een breed publiek. Voor ouders maar bijvoorbeeld (vooral) ook voor medewerkers in het onderwijs en de zorg. Samen kunnen wij met aandacht en respect naar elkaar het beste uit onze kinderen halen.

Beluister de podcast door te klikken op de afbeelding:

Of in MP3:

Of beluister de eerste aflevering hier: 
 

Tweede en derde podcast

Hier vind je meer informatie over de tweede en derde podcast van Dannie.

Artikelen en meer

Op onze social media en op de website, delen wij in de week van het ouderperspectief interessante artikelen over dit onderwerp. Dus houd onze social media in de gaten!

Wat maakt(e) voor jou het verschil?

Graag horen we van ouders én professionals wat voor hen het verschil maakt, heeft gemaakt of zou maken als het gaat om goede zorg en/of passend onderwijs voor hun kind. De reacties verzamelen we, zodat we die kunnen analyseren en mee kunnen nemen in onze toekomstige activiteiten en lobbywerkzaamheden. 

Je kunt je reactie plaatsen onder onze posts op social media (volg je ons al??), of door te klikken op de link in het plaatje:

Een filmpje insturen is helemaal leuk! Die kun je sturen naar [email protected]. Zet er even bij of we je filmpje mogen delen op onze social media! 

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.