Scroll Top

Staatsexamens en mogelijkheden voor extra voorzieningen

Veel leerlingen op een voortgezet speciaal onderwijs school (vso), leerlingen van particuliere scholen en jongeren die niet verbonden zijn aan een school doen niet mee met de reguliere eindexamens. Speciaal voor hen zijn er staatsexamens waardoor zij toch een diploma of certificaten kunnen halen.  

Op 16 november 2023 organiseerde Balans samen met Ouders & Onderwijs, PO-raad, LBVSO, LAKS en sectorraad GO een webinar over staatsexamens en de mogelijkheden voor extra voorzieningen. Sprekers waren Angelique Coenraadts- Geurts van het College voor Toetsen en Examens (CvTE) en Jorn Ruiter van DUO.

Terugkijklink webinar

Na afloop van het webinar kwamen er veel vragen en verzoeken om de link om het webinar terug te kunnen kijken. Daarom bij deze de terugkijklink.

Er kwamen tijdens het webinar vragen over wie verantwoordelijk is voor de inschrijving voor het staatsexamen en de kosten voor leerlingen die staan ingeschreven op een reguliere school. In dit bericht vind je de antwoorden.

Nog meer handige informatie:

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.