Scroll Top

Staatsexamens en mogelijkheden voor extra voorzieningen

Veel leerlingen op een voortgezet speciaal onderwijs school (vso), leerlingen van particuliere scholen en jongeren die niet verbonden zijn aan een school doen niet mee met de reguliere eindexamens. Speciaal voor hen zijn er staatsexamens waardoor zij toch een diploma of certificaten kunnen halen.  

Op 16 november 2023 organiseerde Balans samen met Ouders & Onderwijs, PO-raad, LBVSO, LAKS en sectorraad GO een webinar over staatsexamens en de mogelijkheden voor extra voorzieningen. Sprekers waren Angelique Coenraadts- Geurts van het College voor Toetsen en Examens (CvTE) en Jorn Ruiter van DUO.

Terugkijklink webinar

Na afloop van het webinar kwamen er veel vragen en verzoeken om de link om het webinar terug te kunnen kijken. Daarom bij deze de terugkijklink.

Er kwamen tijdens het webinar vragen over wie verantwoordelijk is voor de inschrijving voor het staatsexamen en de kosten voor leerlingen die staan ingeschreven op een reguliere school. In dit bericht vind je de antwoorden.

Nog meer handige informatie:

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.