Scroll Top
In-ontvangstneming-BalansAward-397x181 (Demo)

Winnaar Balans Award

Het Clusius College in Hoorn is de winnaar van de BalansAward 2019.

Tijdens een feestelijke uitreiking werden op 8 november 2019 de oorkonde en het juryrapport aan de school uitgereikt.

De BalansAward is de prijs voor de school die het beste voorbeeld geeft van samenwerking met ouders en het voorop stellen van het welzijn en het belang van het kind.

De school in Hoorn verdient volgens de ouders deze prijs omdat:

  • er duidelijk sprake is van een partnerschap en gelijkwaardigheid tussen school, ouders en leerling.
  • deze samenwerking niet afhankelijk  is van individuele personen
  • deze samenwerking duidelijk geborgd is door de wijze waarop invulling wordt gegeven aan het bieden van passend onderwijs
  • voor de leerling noodzakelijke aanpassingen (zoals aanpassingen in het lesrooster) aantoonbaar in kaart worden gebracht en uitgevoerd
  • er een betrokken onderwijsteam is
  • er sprake is van structurele kennisuitwisseling tussen ouders, school en leerling

Bij de uitreiking van de BalansAward waren Daan (de leerling waarvoor de aanpassingen werden gerealiseerd), zijn ouders en grootouders, de directeur en begeleiders van de school, Aart de voorzitter van de jury van Balans en verder namens Balans Karin van Ooijen en Suzanne Boomsma. Moeder las voor uit de nominatie en Marjolein Broersen, de coach en tevens docent Engels van Daan mocht het beeldje behorende bij de BalansAward in ontvangst nemen.

Wat nog werd getoond was het oplichtende oor. Dat is een decibelmeter (zie fotogalerij hieronder: op foto is dit oor groen, dus ok) maar deze kleurt oranje of rood als er (voor de leerling met autisme) te veel geluid is.

Ouders zijn heel blij met alle aanpassingen voor hun zoon op deze school. En geven aan dat ze moet kunnen blijven beschikken over voldoende middelen om te kunnen blijven doen wat ze doen.

Wilt u weten wie de juryleden waren en op basis van welke criteria de school is verkozen lees dan

Winnaar BalansAward 2019 bijna bekend!

Related Posts

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.