Scroll Top
Na tien jaar inzet voor passend onderwijs, stopt de stichting AutiPassend Onderwijs Utrecht (Demo)

Afscheid van AutiPassend Onderwijs Utrecht

AutiPassend Onderwijs Utrecht, een van de samenwerkingspartners van Balans, heeft per 1 september 2021 al haar activiteiten beëindigd. Hieronder de complete tekst van het laatste nieuwsbericht dat verscheen op de website van AutiPassend – inclusief de persoonlijke afscheidsbrieven van de drie bestuursleden.

(Onderstaand bericht werd op 23 juni 2021 gepubliceerd op AutiPassend Onderwijs Utrecht,  zie ook Kennis van AutiPassend naar Balans)

Autipassend onderwijs Utrecht stopt per 1 september 2021

Met een dubbel gevoel kondigen we aan dat we al onze activiteiten stoppen per 1 september aanstaande.

AutiPassend Onderwijs Utrecht kon ruim 9 jaar bestaan dankzij de energieke inzet van de bestuursleden die er veel vrije tijd in stopten. Nu onze eigen kinderen volwassen zijn verliezen we langzaam de binding met de doelgroep en is het voor ons niet meer haalbaar om AutiPassend voort te zetten. Helaas konden we geen opvolgers vinden. De noodzaak om voor 1 september 2021 onze website helemaal opnieuw te moeten bouwen was de laatste druppel die ertoe leidde dat we AutiPassend Onderwijs Utrecht opheffen. Lezers van onze nieuwsbrief wisten al langer dat dit eraan zat te komen. Gelukkig hebben we een goede samenwerkingspartner gevonden in oudervereniging Balans, die vergelijkbare doelstellingen heeft en de belangrijkste inhoud van onze website zal overnemen naar die van hen.

We gunnen het Balans om voldoende aantoonbaar draagvlak onder ouders te hebben en voldoende financiële armslag te hebben om een onafhankelijke professionele vereniging voor ouders te blijven. Dat kunnen ze niet zonder leden. Daarom zijn wij alle drie lid van Balans en hopen we dat jij dat ook bent of wordt!

(lees verder onder de foto)

Op de foto zie je ons drieën (het bestuur) bij het overleg waarbij we het definitieve besluit genomen hebben. We zijn opgelucht dat de kogel door de kerk is, maar het was toch even slikken omdat we weten dat we daarmee ouders teleurstellen. Wij voelen nog steeds de behoefte en urgentie om ouders te helpen. Het in stand houden van AutiPassend is echter zo’n grote klus dat we dat niet meer kunnen opbrengen. We zetten ons liever op andere manieren in voor de doelen die ons nog steeds na aan het hart liggen.

Op 1 september 2021 gaat de website uit de lucht en worden onze stichting, sociale media en e-mailaccounts opgeheven. Hartelijk dank aan iedereen die ons de afgelopen jaren gesteund heeft, waaronder zeker ook onze vele tientjesleden en donateurs!

We wensen voor alle ouders, maar vooral voor hun kinderen en in het bijzonder die met autisme en havo/vwo-niveau, dat ze ononderbroken het onderwijs kunnen doorlopen en zich kunnen blijven ontwikkelen, en het kunnen afronden met een diploma op hun niveau. We hopen dat we daar in de afgelopen negen jaren ons steentje aan hebben bijgedragen.

We hebben ieder ons eigen afscheidsverhaal geschreven. Hieronder kun je ze lezen.

Suzanne Boomsma

“Waar voor mij de schoen wringt na negen jaar AutiPassend, Ouderkracht en Balans, is dat het onderwijs weinig reflecteert op eigen onmacht en tekortkomingen als het gaat om (passend) onderwijs voor het profiel van onze achterban.”

Sandra Muller

“Wij begonnen zelf ook steeds meer in te zien dat de problemen die onze kinderen met autisme ervaren vergelijkbaar zijn met de problemen die kinderen met andere aanleg of diagnoses ervaren en dat er gemeenschappelijke oplossingen mogelijk zijn.”

Monique van Eijkelenburg

“Ik ben er vrij resoluut in, als ik generiek aangeef dat de door mij van AutiPassend Onderwijs Utrecht geleerde les is, dat niet de kinderen centraal staan, maar de systemen en het geld.”

Related Posts

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.