Scroll Top

Samenwerkingspartners

Samen bereik je meer!

Bij alle activiteiten en doelen van Balans, zoeken we verbinding met organisaties die vergelijkbare doelen hebben, of die elkaar aanvullen.

Als we samen met andere organisaties onderwerpen op de kaart willen zetten in de Haagse Politiek bijvoorbeeld. Zoals deze gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer over de evaluatie Passend Onderwijs.

Of als we een congres willen organiseren, zoals de conferentie ‘Bang voor Drang en Dwang’ in september 2020.

En als we in contact willen komen met gemeenten, ministeries of instanties, zoals laatst over het onrechtmatig melden in de verwijsindex risicojongeren.

Maar ook als we webinars organiseren, of kennis over ontwikkelingsproblemen of andere onderwerpen willen vergroten bij ouders, hulpverlening, onderwijs of andere organisaties zoals zwemscholen.  

Wij werken onder andere samen met:

Mama Vita, Ouders & Onderwijs, (Sch)ouders, Advies Onderwijsrecht, Ieder(in), MIND, stimuleringsprogramma Dyslexie, Stichting IQ+, No5 Foundation, Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ), Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie (KJP), Academische werkplaats voor ADHD en Druk gedrag, diverse Universiteiten, BVIKZ, Kenniscentrum Makkelijk lerenden, Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd (OZJ), NSGK, Stichting KOG, Defence for Children, Impuls en WoordBlint, Stichting Keurmerk thuisonderwijs, Stichting LeerKracht, OCO Amsterdam, Stichting Zorgeloos naar School en FNO.  

Staat jouw/jullie organisatie er nog niet bij? Mail dan naar webmaster@balansditigaal.nl

Wil je met ons samenwerken? Neem dan contact op met ons bestuur: bestuur@balansdigitaal.nl

Stichting Autipassend Onderwijs Utrecht

Wij werkten jaren samen met stichting Autipassend Onderwijs Utrecht. Helaas is deze stichting opgeheven per 1 september  2021. Lees hier het nieuwsbericht over de beëindiging van AutiPassend Onderwijs Utrecht.

Kennis blijft, op onze website!

De waardevolle content van de website van Autipassend Onderwijs, is  opgenomen in onze Kennisbank.

Kenniscentrum Makkelijk Lerenden (KML)

Al geruime tijd werken Balans en het Kenniscentrum Makkelijk Lerenden (KML) samen als het gaat om informatievoorziening en belangenbehartiging voor en over het onderwijs voor zeer makkelijk lerenden/hoogbegaafden.

In februari 2023 is deze samenwerking officieel gemaakt ineen  samenwerkingsovereenkomst. Een van de gevolgen hiervan is dat de website van het Kenniscentrum ‘https://kenniscentrumvoormakkelijklerenden.nl/’ zal verdwijnen. Alle informatie van de website van het KML is vanaf 14 februari 2023 te vinden op de website van Balans. Ook is het e-mail adres van het Kenniscentrum veranderd, dit is nu: skml.bestuur@gmail.com.

Kennis op website Balans

De Kennis van de website van het kenniscentrum vind je hier op de website van Balans. 

(Sch)ouders

Wij werken intensief samen met (Sch)ouders, waar wij bij elk onderwerp in onze kennisbank naar verwijzen.  

(Sch)ouders is een platform van, voor en door ouders van een kind met een lichamelijke- en/of een verstandelijke beperking, chronische ziekte en/of ontwikkelingsproblematiek (zorgkinderen). (Sch)ouders richt zich op onderwerpen waar ouders van zorgkinderen mee te maken (kunnen) krijgen op enig moment, ongeacht de soort beperking of aandoening.

Bij (Sch)ouders vind je aanvullende aandoeningsoverstijgende informatie. Klik op het logo om de website van (Sch)ouders te bezoeken.


GroeiGids

Heb jij vragen over de gezondheid en ontwikkeling van je kind? GroeiGids geeft jou als ouder betrouwbare informatie. Van zwangerschap totdat je kind 18 jaar is. In de gratis GroeiGids app, op GroeiGids.nl en in de Ouderchat vind je antwoord op jouw vragen over jouw kind. 

Wil je ons steunen?

Word dan lid van Balans, of doe een donatie. Bekijk hier de voorleden van een lidmaatschap. 

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.