Scroll Top
vacature - pr inkomstenwerving

Vacature: Coördinator Public Relations en inkomstenwerving (24-32 uur pw)

Over Balans

Balans is een vereniging voor ouders. Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg. En zetten ons in voor een gezonde mentale ontwikkeling. Dit doen we door belangenbehartiging en uitwisseling van kennis en ervaringen tussen ouders, onderwijs, zorg en wetenschap.
Balans lobbyt in de politiek op het gebied van onderwijs, zorg en opvoeding met als doel de positie van ouders en kinderen te versterken. Dat doen wij om eraan bij te dragen dat ieder kind passend onderwijs en passende hulp krijgt.
Balans ondersteunt, vertegenwoordigt en empowert ouders door op verschillende manieren informatie en kennis te delen. We organiseren evenementen en webinars. Balans heeft een eigen magazine, digitale nieuwsbrieven en website. Ook geven medewerkers en vrijwilligers advies en ondersteuning in de buurt en heeft Balans een Landelijke Advieslijn.
Balans is een landelijke organisatie met een compact team en een groot netwerk van actieve vrijwilligers. Het kantoor van Balans is gevestigd in Bunnik.

De functie

Voor ons compacte team zoeken wij een Coördinator Public Relations en inkomstenwerving (24-32 uur pw).

 • Je bent adviseur van de directeur en het bestuur waar het gaat om promotie- en samenwerkingsactiviteiten en draagt bij aan de strategie- en beleidsvorming en uitvoering daarvan.
 • Je onderzoekt en analyseert de mogelijkheden voor financiering van gewenste voorzieningen/activiteiten. Voert oriënterende gesprekken en onderhandelingen, stelt project-/subsidie-/fondsenwerf-/ledenwerfplannen op en draagt zorg voor vastlegging van afspraken en verantwoording.
 • Je ondersteunt het relatiebeheer (PR). Vervangt de directeur als aanspreekpunt richting de media, overheid en samenwerkingspartners. Zoekt actief naar kansen en mogelijkheden om positieve aandacht te genereren.
 • Je begeleidt en ondersteunt teamleden en vrijwilligers bij hun werkzaamheden en bij activiteiten voor de ouders en je doet dat met woord (kennis en inzicht) en daad (vaardigheden). Zorgt als een teamplayer voor verbinding, zowel intern als extern.

Wij vragen

 • Een opleiding op hbo/wo-niveau met ervaring. Je bent flexibel, proactief, communicatief vaardig en sociaal. Je hebt analytisch vermogen, kunt goed samenwerken en hebt een hands-on mentaliteit. Je bent geduldig en kunt je goed inleven in anderen.  
 • Ervaring met communicatie, marketing, het verwerven van fondsen, subsidies en bedrijfsvoering.
 • Affiniteit en (persoonlijke) ervaringen met de doelgroep ouders/jeugdigen van Balans.
 • Affiniteit en ervaring met het begeleiden van teams en vrijwilligers. Je hebt geen 9-tot-5 mentaliteit en bent bereid je ook als vrijwilliger in te zetten.
 • Bekendheid met ontwikkelingen en innovaties op het gebied van onderwijs en zorg en welzijn. De belangen van (Rijks)overheidsinstellingen, onderwijs-, zorg- en welzijnsectoren en hun beleid herken je.
 • Bijhouden van vakinhoudelijke ontwikkelingen.
 • Vaardig zijn met de applicaties van Office (Excel, PowerPoint, Outlook en Word). En in staat zijn om je vaardigheden met andere applicaties snel eigen te maken.

Wij bieden

Een uitdagende en afwisselende baan met ruimte voor doorontwikkeling in een informele werkomgeving. Nauwe samenwerking met onze enthousiaste vrijwilligers en het compacte vaste team met gedreven collega’s.  Thuiswerken is mogelijk. Flexibiliteit in werktijden. 

Een salaris conform de CAO Social Work, passend bij het niveau van de functie, schaal 9 (€3528 – €5574 o.b.v. 36 uur/week). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Onze voorkeur gaat uit naar kandidaten die belangstelling hebben voor een dienstverband in loondienst. Maar ook zzp-ers nodigen wij uit om te reageren.

Solliciteren

Stuur vóór 27 mei je motivatiebrief en een CV naar:

Joli Luijckx, directie Balans, [email protected]

Voor meer informatie kun je bellen: 06 36108615

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.