Scroll Top
Afbeelding_H_Hilderink (Demo)

Bestuurslid Harry Hilderink neemt afscheid van Balans

Harry heeft als bestuurslid van Balans de afgelopen anderhalf jaar zich onuitputtelijk ingezet voor het herstructuren van de IT-voorzieningen en de ledenadministratie. Als altijd kritisch, oplettend en gemotiveerd bestuurslid missen we hem nu al! Harry zou in eerste instantie een jaar zitting nemen in het bestuur, we zijn hem dankbaar dat hij deze termijn met een aantal maanden heeft verlengd. We zijn dankbaar voor Harry zijn inzet en bijdrage. Lees hier een persoonlijk afscheidswoord van Harry.

Een bewogen jaar

Medio 2020 belde toenmalig Balans-directeur Suzanne Boomsma mij met de vraag of ik tijdelijk mee wilde doen in het bestuur van Balans, vooral voor ICT-achtige dingen. Want er waren ‘problemen’. Dat bleek het understatement van het jaar te zijn. Samen met 5 andere nieuwe bestuursleden begonnen wij in november 2020 aan wat een uiterst intensieve klus zou worden die ons vele honderden uren heeft gekost.

Zoveel gebeurd!

Nu, ruim 1 jaar, verder kun je je haast niet voorstellen hoeveel er gebeurd is. We kregen veel meer zicht op de financiën, de ontvlechting met de NVA is afgewikkeld, we zijn verhuisd, er kwam veel meer zicht op de personele situatie, enz. En op mijn eigen gebied ICT kwam de ledenadministratie op orde, er kwam een nieuw ICT-systeem, en een nieuwe website en ledenportal gingen in de lucht.  Uiteraard waren er af en toe tegenvallers. Maar vooral heb ik onthouden de enorme inzet en medewerking van de Balans medewerkers. Hun inzet, deskundigheid en gezelligheid bleken een dragende factor.

Brutaal werken aan een goede toekomst

In dec. 2021 keek het bestuur naar het beleid voor de toekomst. Ik kwam erachter hoe groot de groep Nederlanders is die te maken hebben met jeugd-ontwikkelingsstoornissen (meer dan 150.000). Lotgenoten-contact is hiervoor een van de meest succesvolle (en goedkope) bijdragen. Ik ben er dan ook van overtuigd Balans een heel nuttige rol speelt. We moeten nog even rustig aan doen, maar ik  hoop ik dat Balans spoedig weer wat brutaler aan een goede toekomst zal werken.

Dank aan al diegenen met wie ik in het afgelopen jaar mocht samen werken.

Mijn klusje is klaar. Het was een ‘bewogen’ jaar, maar zeker ook een van de leukste en nuttigste uit mijn leven.

Ir Harry Hilderink

Ex bestuurslid, aandachtsgebied ICT

Gerelateerde berichten

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.