Scroll Top
image00002

Petitie tegen rekentoets bij ernstige rekenproblemen aangeboden aan Tweede Kamer 

Op 16 april voor het mbo-debat is de petitie waarin we vragen studenten met ernstige rekenproblemen of dyscalculie een eerlijke kans te geven op een diploma, aangeboden aan de Onderwijscommissie van de Tweede Kamer. Bijna 4500 mensen hebben de petitie uiteindelijk ondertekend. We vragen niet om afschaffing van de toets maar om aangepaste regels voor studenten die door de rekentoets nu geen mbo-diploma kunnen halen.

Aanbieders petitie

De petitie is aangeboden door Balans samen met mbo-student met dyscalculie Noëmie en haar ouders Sophie en Medi. Ondersteund door de Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen, dyscalculiedeskundige van het Kwaliteitsinstituut Dyscalculie Hans van Luit, JOB-mbo en Ouders &Onderwijs. Ook andere organisaties die niet aanwezig waren ondersteunen de petitie, zoals de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers, de Reformatorische Oudervereniging en Impuls & Woortblind.

Toezeggingen van Minister Dijkgraaf

Tijdens een groot mbo-debat later op de dag, stelden verschillende Kamerleden vragen over de verplichte rekentoets aan onderwijsminister Dijkgraaf. Hij heeft toegezegd verder te kijken naar welke groepen studenten met maatwerk geholpen kan worden en zo de toets kan halen. En dat er wat geregeld moet worden voor de groep waarvoor dat niet geldt. Ook wil hij onderzoeken of maatwerk in de praktijk ook echt wordt toegepast.

Dijkgraaf deed de toezegging de Kamer hierover met een brief te informeren.

Luister hier het filmpje gemaakt door Medi, de vader van Noëmie met enkele belangrijke fragmenten uit het debat over de rekentoets.

Balans zal, samen met de andere organisaties die de petitie hebben aangeboden, de ontwikkelingen in de gaten houden. Voor nu is het wachten op het antwoord van de Minister in de beloofde brief.

Lees hier het bericht over de petitie en de verplichte rekentoets

Lees hier het persoonlijke verhaal van Noëmie

 

Related Posts

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.