Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Nieuwe website voor Balans, vereniging voor ouders!

Op 17 september 2021 ging onze nieuwe website online!

Op de achtergrond hebben wij de afgelopen 1,5 jaar enorm hard gewerkt om een overzichtelijke website te bouwen, met unieke informatie. Alle content is herzien. Ook hebben we nieuwe informatie toegevoegd. Alle informatie over alle onderwerpen waar Balans zich mee bezig houdt, staat straks op onze website.

We hebben al veel (ervarings)kennis en informatie online staan. Maar we zijn nog steeds hard aan het werk om dit aan te vullen. En blijven dit ook steeds bijwerken en aanvullen.

Wat vind je op onze website?

Een kennisbank over ouderschap, opvoeding, (passend) onderwijs, (jeugd)zorg, vrije tijd. En verschillende ontwikkelingsproblematieken of aanleg, zoals ADHD, autisme, DCD, dyscalculie, dyslexie, ODD/CD en NLD, hoogbegaafdheid, selectief mutisme en (school)trauma.

Maar ook informatie over regels en voorzieningen en jeugdbeschermingsmaatregelen.

Natuurlijk vertellen wij ook graag over wat wij doen om de positie van ouders van kinderen met extra ondersteuningsvragen te versterken. Dit doen we op onze lobbypagina’s.

Dankwoord

Onze website is gebouwd door Project Icarus. Zij hebben een geweldige prestatie neergezet en we zijn ze erg dankbaar voor de fijne samenwerking.

De firma Lexima heeft ook voor onze nieuwe website de voorleestool Browsealoud ter beschikking gesteld. Dat kan voor veel mensen handig zijn, maar zeker ook voor onze doelgroep. Bovendien heeft deze tool ook een vertaalfunctie, zodat onze informatie bereikbaar is voor iedereen. Hartelijk dank Lexima!

Bij het ontwerpen én vullen van onze nieuwe website, hebben wij veel hulp gehad van Sandra Muller.

Sandra is een van de oprichters en oud-bestuursleden van Stichting AutiPassend Onderwijs Utrecht. Helaas is de Stichting inmiddels opgeheven. Gelukkig mogen wij de content overnemen, zodat deze waardevolle informatie niet verloren gaat. Sandra, dank je wel!

Ons mooie promofilmpje is gemaakt én ingesproken door Linde Brinkhorst, eigenaresse van Vitalidad. Bedankt Linde!

Ook danken wij iedereen die heeft meegeschreven aan de content van de nieuwe website. Meer speciaal Anton Horeweg voor het dossier (school)trauma, en Eustache Sollman voor het dossier Selectief Mutisme.

Feedback

Ook al hebben we met hart en ziel gewerkt aan de nieuwe site, het kan zijn dat er nog wat dingen niet helemaal goed zijn. Valt je iets op, positief of negatief? Of Wil je meehelpen onze website nog verder uit te breiden?

Laat het ons alsjeblieft weten via dit formulier.

Online groet,

Team Balans, vereniging voor ouders!

Zoek op deze website:

  • Categorie

  • Diagnose/Aanleg

  • Leeftijd

  • Regio

  • Documenttype

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?