Scroll Top

Column Inkaart

In deze nieuwe column praat projectleider Franca Leeuwis je bij over de ontwikkelingen en tussentijdse resultaten van In Kaart. In Kaart is het register voor mensen met neurodivergentie en/of beperkingen, zoals (een vermoeden van) ADHD, dyslexie of TOS. Ouders kunnen ook meedoen als hun kind geen diagnose heeft, maar er wel zorgen over de ontwikkeling zijn.

 Inmiddels hebben 750 mensen zich ingeschreven bij In Kaart. Daar zijn we blij mee, want hoe meer mensen meedoen en hun ervaringen delen, des te meer impact we kunnen maken met ons onderzoek en met belangenbehartiging. Maar het gaat bij In Kaart niet alleen om grote aantallen, we vinden het ook heel belangrijke dat deelnemers het invullen van de vragenlijst prettig vinden. Op dit moment geven ouders (267 ingevulde vragenlijsten) gemiddeld een 7.2 (waarbij 0=heel onprettig en 10= heel prettig) als antwoord op de vraag “Hoe vond u het invullen van de vragenlijst?”  

Nu is een 7.2 een mooi cijfer maar eigenlijk streven we naar een nog prettigere ervaring voor onze deelnemende ouders. Wil jij als ouder ook meedenken met In Kaart? Dat kan! Stuur een mail naar inkaart@vu.nl en we nemen contact met je op om kennis te maken. Uiteraard zetten we hier een vergoeding tegenover.

Naast goed en impactvol onderzoek en belangenbehartiging en vragenlijsten die prettig zijn om in te vullen, willen we ook aansluiten bij de wens van ouders om meer inzicht in zichzelf en/of hun kind te krijgen. Daarom hebben we de afgelopen tijd hard gewerkt aan de persoonlijke terugkoppeling.

In een eerdere nieuwsbrief vertelde ik al dat deelnemers elk najaar een terugkoppeling krijgen van hun antwoorden ten opzichte van de groep deelnemers van In Kaart. Maar dit voorjaar, als deelnemers een nieuwe vragenlijst invullen, krijgen ze direct na het invullen een persoonlijke terugkoppeling van hun antwoorden ten opzichte van hun eerdere antwoorden. Op deze manier kunnen ouders bijvoorbeeld zien hoe de waardering van het onderwijs van hun kind nu is ten opzichte van een jaar geleden. Of hoe de ernst van de problemen zijn ten opzichte van de eerder ingevulde vragenlijst.

Ben jij deelnemer van In Kaart en heb je je ingeschreven voor 1 maart 2024? Dan ontvang je begin mei een nieuwe vragenlijst MET persoonlijke terugkoppeling! Nog geen deelnemer? Schrijf je nu in, deel je ervaringen in een vragenlijst en help mee aan meer kennis en begrip.

Ervaringen delen via In Kaart

Wil jij als ouder ook bijdragen aan meer kennis en begrip? Wil je jouw tips delen met andere ouders? Doe mee aan In Kaart! Dan krijg je ook nog eens 50% korting op een Balans lidmaatschap.

Als ouder kies je bij In Kaart welke vragenlijsten je wilt invullen. Je mag ook beide lijsten invullen, graag zelfs!

-Over je kind via: In Kaart: aanmelden ouders van kinderen (15-).

-Over jezelf omdat je een (vermoeden van een) diagnose hebt via: In Kaart: aanmelden 16 jaar en ouder.

Volgende keren meer over In Kaart, intussen al vragen of wil je een onderwerp aankaarten? Mail me gerust via inkaart@vu.nl

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.