Scroll Top
afb Passion

Ik geloof in jou! Ouders van thuiszitters lopen mee met The Passion 2024 in Zeist

Ouders geloven in hun kinderen. Nu de maatschappij nog?

Soms lukt het kinderen en jongeren (tijdelijk en/of gedeeltelijk) niet om naar school te gaan. Dit kan allerlei redenen hebben, maar meestal is er sprake van onvoldoende passend onderwijs. Een groepje ouders van thuiszitters, sommigen mét hun ‘thuiszitter’ loopt vanavond, op 28 maart 2024 mee met de processie tijdens ‘The Passion’ in Zeist. Jij kunt ook je steun betuigen aan thuiszitters én hun ouders door virtueel mee te lopen via www.live.passion.nl.

The Passion is een Nederlands muzikaal-Bijbels evenement over het lijden en sterven van Jezus Christus, dat sinds 2011 jaarlijks op Witte Donderdag wordt gehouden, telkens in een andere Nederlandse stad. En ieder jaar met een ander thema. Dit jaar is het thema ’Ik geloof in jou!’  

Wie zijn deze ouders?

Ervaringsdeskundige vader Xander,  ook professional met zijn eigen praktijk Co-thinker • Autist-iets • HB2BE met als motto ‘ Luister naar de hint van het kind’ én ook vrijwilliger aan de Balans Advieslijn. Xander loopt mee met de processie voor zijn zoon Jippe en voor alle andere thuiszitters en hun ouders, die hij via de advieslijn van Balans zo goed mogelijk verder op weg helpt. 

Annemieke is ook moeder van een thuiszitter. Over het meelopen met The Passion schreef zij dit: Samen met deze andere ouders loop ik dit jaar mee met de processie om te laten zien dat ik geloof in alle (minimaal 20.000) kinderen die om wat voor reden dan ook niet passen in het huidige onderwijssysteem en daarom (deels) thuiszitten zoals onze zoon. Een hart onder de riem voor alle (ouders van) thuiszitters en kinderen/jongeren die vastlopen. Ik geloof namelijk dat deze kinderen zich prachtig zullen ontwikkelen. En ik geloof dat zij ons laten zien dat het anders moet!

Ook Goma en Elisa lopen mee. Goma heeft een dochter die is uitgevallen, Elisa heeft een zoon die op een andere manier onderwijs volgt. Zij lopen mee voor zichzelf, hun eigen kind én voor alle andere thuiszitters en ouders. Ook zij zetten zich in om ervoor te zorgen dat er een verandering komt en dat ook kinderen die niet in het ‘systeem’ passen, zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen.

Saskia is ook vrijwilliger aan onze advieslijn. En ervaringsdeskundige ouder van dochter Katja. Saskia zet zich ook op allerlei manieren in voor (ouders van) thuiszitters. En Katja vertelt ook zelf haar verhaal. Bekijk hun verhaal, bijvoorbeeld in dit filmpje ‘Het verhaal van Katja’. Ook zijn zij regelmatig bij bijeenkomsten te vinden, of in Den Haag tijdens debatten over passend onderwijs.

Frederik is vader van een zoon die uitviel op school. Frederik is ervaringsdeskundige vader én professional met zijn eigen praktijk Kota. Via Netwerk Beter Samen en oudernetwerkgroep Wisselhart, zet hij zich in voor (ouders van) thuiszitters. Over het meelopen met The Passion schreef hij op Linkedin deze persoonlijke post.

Karin Kooreman is ervaringsdeskundige moeder van twee zoons die zich ‘anders’ ontwikkelen dan gemiddeld. Karin is regiocoördinator bij Balans en geeft onder andere regelmatig presentaties over de wet- en regelgeving rond passend onderwijs en het aanvragen van jeugdhulp (zie onze agenda!) Samen met haar oudste zoon Tobias van Ooijen loopt zij mee met de processie.

2024, Balans Jaar van de Thuiszitter

Balans geeft ieder jaar extra aandacht aan een bepaald onderwerp. De afgelopen jaren waren dit privacyhet ontwikkelingsperspectief (OPP) in het onderwijsonveilige situaties buiten de thuissituatie en daarvoor ‘Drang en Dwang’. Het jaar 2024 heeft Balans uitgeroepen tot ‘jaar van de thuiszitters’. Zo komt er een nieuw rapport ‘Thuiszitters tellen’ en organiseren we (extra) evenementen. Wil jij zelf iets organiseren?

Stuur dan een mail naar: [email protected] o.v.v. ‘lokaal thuiszittersevenement’. Je krijgt dan via de mail een formulier toegestuurd om in te vullen.

De evenementen komen vanaf 1 april 2024 op de pagina ‘Lokale thuiszittersinitiatieven’ op onze website.

Related Posts

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.