Scroll Top
In je Sas (Demo)

KAS Leiden biedt ondersteuning bij sociale angst in de regio Leiden

Het KAS – het Leidse Kenniscentrum Angst en Stress – is onderdeel van het Leids Universitair Behandelen Expertise Centrum en helpt kinderen en jongeren én hun omgeving om te gaan met angst en stress.

Signalen van sociale angst:

  • moeite hebben met voor de klas te spreken
  • moeilijk nieuwe vrienden  maken
  • lastig vinden iemand op te bellen
  • veel piekeren
  • hoofdpijn of buikpijn hebt voor school of feestjes

Extra groepssessies

De scholen zijn weer begonnen. De afgelopen twee jaar zijn erg moeilijk geweest door de coronacrisis. De lockdowns en de onzekerheid hierover heeft veel invloed op alle jongeren. Als een jongere al last had van sociale angst voordat de crisis begon, dan is de stap om na de lockdown weer naar school te gaan nog moeilijker. 

KAS biedt de nodige ondersteuning door extra In Je Sas! groepen te draaien. Het In Je Sas! programma bestaat uit 12 groepssessies en duurt alles bij elkaar, vanaf intake tot afsluiting, 4 a 5 maanden. Daarom doen we deze actie op dit moment. Als de extra groepen snel kunnen starten dan kunnen ze nog voor de zomervakantie afgerond worden. Op die manier zijn deze leerlingen het beste geholpen.

Tijdspad

Het programma start in maart (na de voorjaarsvakantie). Ouders en leerlingen kunnen zich bij ons aanmelden tot maandag 14 februari. Zij kunnen rechtstreeks contact opnemen met de programmaleiders. Dat hoeft niet via de school te lopen.

Informatie

Hierbij een tekst voor een email met korte uitleg en folder met meer informatie.

Aanmelden?

Om jouw kind aan te melden of voor andere vragen, neem gerust contact op met het Kenniscentrum Angst en Stress bij Jeugd via [email protected] of bel 071 – 527 5464.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.