Scroll Top
Klaslokaal leeg (Demo)

Student PantAgora doet een onderzoek naar Passend onderwijs onder jongeren

Wij kregen een bericht van Gwenllian de Hosson, met de vraag of wij haar enquête over Passend Onderwijs zouden willen delen. Daarop hebben wij haar gevraagd iets meer te vertellen over zichzelf en haar onderzoek. 

Meer over het project

Gwenllian woont in Velp Gelderland en gaat in Wageningen naar PantAgora. Bij PantAgora werken ze in challenges (projecten) waarbij ze elke periode van het schooljaar een Agora wereld behandelen.

Gwenllian verdeelt dit project over 2 werelden; maatschappelijk en sociaal-ethisch, waarbij zij eerst inventariseert onder jongeren en vervolgens de reacties deel met organisaties die van belang zijn bij het passend onderwijs, zoals het samenwerkingsverband, ministerie van OCW, Ingrado, Gedragswerk en de Kinderombudsman. Met hun reacties behandelt ze het sociaal-ethische stuk.

Waarom deze enquête?

Gwenllian heeft voor dit onderwerp gekozen, omdat zij zelf moeilijk een plek kan vinden in het onderwijs. Ze is  een paar keer thuiszitter geweest, heeft lange tijd zorg gehad omdat zij getraumatiseerd was, en reist nu 3 uur per dag om naar school te kunnen. Op dit moment weet Gwenllian nog niet of ze volgend jaar een school heeft om naartoe te gaan, omdat PantAgora een pilot is die dit jaar ophoudt.

Gwenllian wil begrijpen waarom het mis gaat op de scholen, waardoor kinderen als zij uitvallen. En zij gelooft niet dat zij de enige is die problemen ervaart bij het vinden van een school die haar (hoogbegaafd en hoogsensitief) passend onderwijs kan aanbieden.

Wat gebeurt er met de uitkomsten?

Gwenllian verzamelt de reacties en analyseert de statistiek. Dat verwerkt zij in een verslag dat zij zal delen met de hierboven genoemde organisaties. De reacties verwerkt ze samen met het verslag tot een werkstuk.

Gwenllian zal het verslag en het werkstuk delen op de plekken waar zij een oproep heeft mogen plaatsen. Ook kunnen de jongeren die gereageerd hebben hun e-mail adres achterlaten zodat zij de resultaten ook aan hun kan toesturen.

Link naar vragenlijst

De Vragenlijst is te vinden via deze link:

Vragenlijst passend onderwijs (google.com) 

Doe je mee?

Wij zijn zeer benieuwd naar de resultaten van dit onderzoek en zullen dit te zijner tijd natuurlijk delen op onze webite. 

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.