Scroll Top
Puzzelstuk Foto door Tara Winstead via Pexels (Demo)

Ontwikkelingen in onderzoek naar autisme en medicatie

Nieuws over ontwikkelingen

Afgelopen weekend schreef de NOS dat wetenschappers in het Amsterdam UMC kunnen voorspellen welk kind met autisme baat heeft bij medicatie. Dit doen ze aan de hand van hersenfilmpjes (een EEG) en een rekenmethode die de prikkelverwerking in de hersenen in kaart brengt. Lees hier het artikel: ‘Nieuwe behandeling voorspelt welk kind met autisme baat heeft bij medicijn’.

Balans interviews met Hilgo Bruining

Kinderpsychiater en lid van het BalansExpertteam Hilgo Bruining is leidend in dit onderzoek. In Balans Magazine verschenen al eerder twee interviews met Bruining die hierover gaan en die wij hierbij aanbieden. Het ene artikel gaat over het voorschrijven van de plaspil, die ingrijpende, positieve veranderingen in gedrag en leren laat zien. Het andere stuk gaat over stamcelonderzoek om de behandeling van autisme en aanverwante stoornissen persoonlijk te maken.

Bruining: ‘Het streven is om een behandeling te vinden die we betrouwbaar kunnen noemen. Nu zijn medicinale interventies schieten met hagel en ook nog in het donker…’

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.