Scroll Top
A-Talent Valerie_small (Demo)

Talentenplatform gaat van start, kom naar het Kick off webinar!

Na vele maanden bouwen gaat het talentenplatform voor jong talent met autisme van start. Met het platform zet Stichting A-Talent de unieke en bijzondere talenten van kinderen en jongvolwassenen met autisme in de spotlight.

Kinderen met autisme krijgen vaak al heel vroeg te horen dat ze ‘niet goed genoeg’ of ‘anders zijn dan normaal’. Dit is vaak desastreus voor het zelfbeeld en zelfvertrouwen. Vaak zit het kind en het gezin in survival modus, waar de focus vooral op de medische problematiek ligt. Hierdoor ziet het kind en het gezin vaak niet welke positieve mogelijkheden er zijn.

Talenten centraal

Met de Stichting A-Talent slaan we een andere weg in. De afgelopen maanden hebben we hard gebouwd aan een platform waar juist de talenten van kinderen en jongvolwassenen met autisme centraal staan. Met ons innovatieve initiatief stimuleren we talentontwikkeling bij deze groep kwetsbare kinderen en jongvolwassenen, zodat hun zelfvertrouwen kan groeien en ze zich gewaardeerd voelen. Want, erachter komen waar je kracht ligt, geeft zelfvertrouwen – of het nou gaat om gamen, design, tekenen, fotografie, muziek of iets anders. Alle talenten zijn welkom.

Kick off webinar!

Op 12 maart 2022 van 14:00-15:00 uur organiseren we een kick-off webinar voor het platform. En we hebben een fantastisch programma! Karol Henke – directeur van de NVA vertelt over beroemde en bijzondere mensen met autisme uit de geschiedenis, Annelies Spek – wetenschapper op het gebied van autisme – vertelt over het belang van de focus op talenten bij autisme. Ervaringsdeskundige en landelijk coördinator van MamaVita en oudervereniging Balans – Claudette Nouris – kan alles vertellen hoe belangrijk het is om gezien en gehoord te worden. En Jantien Aerts – oprichter van Stichting A-Talent – vertelt alles over de Stichting en het platform – en natuurlijk hoe je je kunt aanmelden! Tamara Miranda – directeur van Stichting Briljant Future Kids – is ervaringsdeskundige en onze host tijdens het webinar.

SCHRIJF JE HIER IN

Als je hulp nodig hebt bij de inschrijving download dan hier de handleiding.

Vragen of meer weten?

Lees hier ons dossier over autisme, of bel onze advieslijn

Na vele maanden bouwen gaat het talentenplatform voor jong talent met autisme van start. Met het platform zet Stichting A-Talent de unieke en bijzondere talenten van kinderen en jongvolwassenen met autisme in de spotlight.

Related Posts

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.