Scroll Top
Bart Heeling (Demo)

Boekrecensie ‘Gewoon speciaal’ Kijken vanuit kindperspectief

Door: Karin van Ooijen, regio coördinator bij Balans en moeder van twee zoons die een eigen weg volgen in hun ontwikkeling.   

Ongeveer twee jaar geleden kwam ik op Linkedin de verhalen van ‘meester Bart’ tegen.  De verhalen raken mij enorm. Ze geven zo goed weer ‘hoe het ook kan’ en hoe het naar mijn idee zou moeten. Bart heeft een enorm pedagogisch inzicht en kan goed op zichzelf reflecteren. Daarnaast is hij begripvol en betrokken bij zijn leerlingen. Ik zou onze jongens zonder aarzeling aan hem durven toevertrouwen (en dat wil wat zeggen).

Ieder kind een 'meester Bart'

Ik gun ieder kind een ‘meester Bart’, zowel in het regulier als op het speciaal onderwijs. Daarom ben ik blij dat Balans aandacht besteed aan zijn boek ‘Gewoon Speciaal, kijken vanuit kindperspectief’, waarin de verhalen zijn gebundeld. Lees hier één van zijn verhalen: ‘Telefoongesprek met een moeder’, volg Bart op Linkedin en… koop zijn boek! Als ouder, als leerkracht, voor jezelf, of om cadeau te geven.. Want iedereen zou dit moeten lezen.  

'Telefoongesprek met een moeder'

‘Wat heeft ie nou weer gedaan.’ 

De vraag die eigenlijk geen vraag is, komt hard binnen en ik ben er meteen even stil van. In haar stem aan de telefoon hoor ik pijn en vermoeidheid, klaar om weer een vervelend bericht over haar zoon te ontvangen, klaar voor een nieuwe tegenslag. ‘Wat heeft ie nou weer gedaan’, zit vol met stigma en selffulfilling prophecy. 

Klik hier om het verhaal verder te lezen

Winactie voor leden

We mogen van de uitgever (Taleswapper) 1 boek van Bart weggeven! Wil jij kans maken? Dat kan als je lid bent (of nu wordt) van Balans. Stuur een mail met waarom jij dit boek zo graag wilt winnen naar: [email protected] o.v.v. ‘Gewoon speciaal’.  

Het boek is voor €24,95 (inlc. verzending) te koop bij Taleswapper, via deze link: https://www.taleswapper.com/gewoon-speciaal-verhalenbundel-door-bart-heeling/.

Wil je ons steunen? Word lid of doneer!

Bekijk ons filmpje om te zien wat we doen. Lid worden of doneren? Klik op deze link voor meer info.

Related Posts

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.