Scroll Top
Accare (Demo)

Het VANTASTIC en het SCODA onderzoek zijn hard op zoek naar deelnemers!

Accare is een universitaire instelling. Dat betekent dat zij onderzoek doen. Zij bekijken op welke manier hun behandelingen helpen. Ook zoeken ze uit hoe het komt dat mensen psychische problemen krijgen. Op dit moment zijn zij op zoek naar deelnemers voor de onderzoeken SCODA en VANTASTIC. 

VANTASTIC

Sommige jongeren zijn prikkelbaar, snel boos, geïrriteerd of hebben last van een “kort lontje”. Er zijn onderzoekers die beweren dat voedingssupplementen met vitaminen en mineralen deze klachten kunnen verbeteren. Maar is dat waar? Accare wil onderzoeken of voedingssupplementen écht helpen. 

Wie kan er meedoen?

Jongeren tussen de 11 en 17,5 jaar oud die prikkelbaar, snel geïrriteerd of snel boos zijn. Je kunt tijdens het onderzoek doorgaan met je eventuele huidige medicatie en/of behandeling.  

Informatie onderzoek

Het onderzoek duurt 22 weken. In de eerste 10 weken krijgt de helft van de deelnemers een voedingssupplement en de andere helft een ‘nepmiddel’ (placebo). Daarna krijgen alle deelnemers 10 weken lang het voedingssupplement. In totaal vinden er vijf afspraken plaats, waarvan drie in Groningen en twee online. Helemaal online meedoen is ook bespreekbaar. Het onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen zoals: gesprekken, vragenlijsten, computertaakjes, meten van gewicht, het dragen van een bewegingssensor en bloedafname (niet verplicht). 

Meer informatie hierover vind je op www.accare.nl/VANTASTIC 

                 

SCODA (Sociale cognitie bij disruptief gedrag en agressie)

Jongeren met gedragsproblemen, zoals opstandig, ongehoorzaam en/of agressief gedrag (ook wel disruptief gedrag genoemd) hebben vaak moeite in de omgang met andere mensen. Accare denkt dat dit komt doordat hun hersenen soms anders reageren op informatie die binnenkomt. In dit onderzoek kijken zwát er precies anders gaat.  

Wie kan er meedoen?

Jongeren tussen de 12 en 17 jaar oud met gedragsproblemen (zoals opstandig of agressief gedrag, of zich niet aan regels houden), die rechtshandig zijn.  

Informatie over het onderzoek

Het onderzoek vindt plaats bij Accare in Groningen. Daar meten ze de hersenactiviteit met behulp van EEG. Dit gebeurt door een soort badmuts op het hoofd waarin sensoren zitten. Dit is helemaal veilig en doet geen pijn. Verder zijn er nog een aantal computertaken, en vullen jongere en ouder(s) een aantal vragenlijsten in.  

Meer informatie vind je op www.accare.nl/SCODA 

Voor beide studies is er een reiskostenvergoeding en een kleine vergoeding voor de deelnemers. 

Vragen over de ontwikkeling of het gedrag van je kind?

Bel eens met onze advieslijn. Je kunt ook ons contactformulier invullen.

Meer lezen?

Kijk in onze kennisbank voor informatie en ervaringsverhalen over leer- en gedragsproblemen. 

Related Posts

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.