Scroll Top
Logo Nationale BreindagNationaleBreindag_1080x1080px (Demo)

Nationale breindag 2022

De dag waarop het belang van meer kennis over het brein centraal staat 

Het is slecht gesteld met onze mentale gezondheid. Niet voor niets horen we steeds vaker gevallen van depressie, burn-out en dementie om ons heen. Allemaal ziektes van deze tijd, omdat ons brein compleet uit balans is geraakt door de snel veranderende wereld. Samen hebben wij de kracht om het tij te keren: het is NU tijd voor verandering en daarom organiseert Brain Balance Expert Charlotte Labee op 20 maart 2022 weer de Nationale Breindag.

Tijdens deze Nationale Breindag zet zij alles op alles om die verandering in gang te zetten en vraagt Charlotte Labee aandacht voor mentale ziektes en preventie daarvan. De eerste editie in maart 2021 was een groot succes. Het programma van de Live Instagram Show zat bomvol met sprekers, experts, ervaringsdeskundigen en bekende Nederlanders. Zo gingen onder andere Giel Beelen, Isa Hoes, Richard de Leth, Mark Tuitert, Nicolette Kluijver en Anouk Smulders met Charlotte in gesprek over diverse brein-gerelateerde onderwerpen. Op 27 februari zal de eerste spreker bekend gemaakt worden en ook dit jaar belooft de line-up van de Nationale Breindag weer groots te worden, met veel inspirerende sprekers die zich inzetten voor meer kennis over het brein. Want verandering begint bij de juiste kennis.

Steeds vaker ernstige klachten

Dat verandering zo enorm hard nodig is, is te zien aan de schrijnende cijfers. Eén op de vijf Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met een depressie en méér dan 50% van de Nederlanders heeft te maken met burn-out klachten. Ruim 62% van de Nederlanders slaapt slecht en 85% van de millennials voelt zich op dit moment depressief. Ook steeds meer kinderen ervaren soortgelijke klachten.

Charlotte: “En dat komt allemaal doordat ons brein volledig uit balans is geraakt. We kunnen onze maatschappij en de grote hoeveelheid prikkels, verwachtingen en ongezonde verleidingen niet meer bijbenen. Het huidige ziektebeeld is een direct gevolg van onze levensstijl. Denk bijvoorbeeld aan te veel stress, stilzitten, schermtijd, junkfood en te weinig slaap, ontspanning, beweging en gezonde voeding. Dat is zorgelijk, maar weet dat wij samen de kracht hebben om het tij te keren.”

Nationale Breindag 2022: doe jij ook mee?

Om die verandering in gang te zetten heeft Charlotte Labee de Nationale Breindag vorig jaar in het leven geroepen. “Op deze dag wil ik zoveel mogelijk mensen bewust maken van het feit dat mentale disbalans voorkomen kan worden, wanneer je weet hoe je goed voor je brein kunt zorgen”, aldus Labee. “Laten we met elkaar zorgen voor verandering. Het is nu harder nodig dan ooit om onze mentale gezondheid te verbeteren. En dat kunnen we doen door breinkennis te verspreiden en goed voor onze hersenen te zorgen, waardoor mentale ziektebeelden, disbalans, stress en ongezondheid verminderen. Door de bewustwording en kennis van het brein te vergroten, kunnen we bewust aan de slag gaan met onze levensstijl. Bij volwassenen én kinderen.”

Samen naar een brein in balans

Op 20 maart 2022 gaat Charlotte Labee daarom tijdens de Nationale Breindag met talloze experts, sprekers en BN’ers in gesprek om aandacht te vragen voor deze missie. Dit zal gebeuren in de vorm van een livestream via Instagram waar iedereen gratis aan kan deelnemen. Het wordt weer een geweldig inspirerende dag waarop zij op een toegankelijke en positieve manier informatie zal delen om zo veel mogelijk mensen bewust te maken van het belang van een gezonde levensstijl voor ons brein.

Related Posts

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.