Scroll Top
KJP logo (Demo)

Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie zoekt ouders; Wat werkt bij het tijdig signaleren en ondersteunen van ouders die opvoeden in kwetsbare omstandigheden?

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie (KJP) organiseert binnenkort in Utrecht een groepsgesprek met ouders over: Wat werkt bij het tijdig signaleren en ondersteunen van ouders die opvoeden in kwetsbare omstandigheden?

Welke ouders zoekt het KJP?

Ouders die in het verleden stress hebben ervaren rondom de opvoeding van hun kind(eren). En hierdoor niet konden zorgen voor een optimale opvoedsituatie voor hun kind(eren). Bijvoorbeeld doordat zij als ouder zelf problemen ervaarden (zoals psychische problemen en/of verslavingsproblemen), geldzorgen hadden, een migratieachtergrond hadden, alleenstaande ouder zijn, kinderen hadden die in de jeugdhulp zaten en in een overgang van jeugd- naar volwassenheid etc.

Het uitgangspunt is dat niet alle van genoemde factoren op zichzelf hoeven te leiden tot een problematische gezins-/opvoedsituatie. Een combinatie van factoren kan leiden tot een verminderd perspectief en leiden tot stress en uitzichtloosheid/beperkte hoop bij de ouder.

Belangrijk is dat de problemen nu niet (meer) op de voorgrond staan/in veel mindere mate spelen, zodat ouders kunnen reflecteren op de situatie en kunnen aangeven wat er toen der tijd minder goed ging en aangeven wat hen toen geholpen heeft. 

In het kort krijgt het KJP graag zicht op: het proces van (tijdig) problemen signaleren en effectief versterken van helpende factoren vanuit het perspectief van de ouders zelf. Welke hulp vonden zij fijn, en wat kon er beter?

Praktische informatie en vergoeding

Het groepsgesprek vindt plaats op 8 of 9 november, in de avond in Utrecht. Dit stemt het KJP nog concreet af met de deelnemende ouders.

Deelnemers ontvangen een vergoeding van 60 euro (incl. eventuele reiskosten).

Interesse of ken je ouders?

Mogelijk heb je hier als ouder zelf wel of geen ervaring mee. Moet je je aangesproken voelen en interesse hebben in deelname, dan kun je het KJP mailen/bellen: Arija Jansen [email protected] of 06-86813679.

Related Posts

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.