Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Ontwikkelingen in onderzoek naar autisme en medicatie

Nieuws over ontwikkelingen

Afgelopen weekend schreef de NOS dat wetenschappers in het Amsterdam UMC kunnen voorspellen welk kind met autisme baat heeft bij medicatie. Dit doen ze aan de hand van hersenfilmpjes (een EEG) en een rekenmethode die de prikkelverwerking in de hersenen in kaart brengt. Lees hier het artikel: ‘Nieuwe behandeling voorspelt welk kind met autisme baat heeft bij medicijn’.

Balans interviews met Hilgo Bruining

Kinderpsychiater en lid van het BalansExpertteam Hilgo Bruining is leidend in dit onderzoek. In Balans Magazine verschenen al eerder twee interviews met Bruining die hierover gaan en die wij hierbij aanbieden. Het ene artikel gaat over het voorschrijven van de plaspil, die ingrijpende, positieve veranderingen in gedrag en leren laat zien. Het andere stuk gaat over stamcelonderzoek om de behandeling van autisme en aanverwante stoornissen persoonlijk te maken.

Bruining: ‘Het streven is om een behandeling te vinden die we betrouwbaar kunnen noemen. Nu zijn medicinale interventies schieten met hagel en ook nog in het donker…’

Zoek op deze website:

  • Categorie

  • Diagnose/Aanleg

  • Leeftijd

  • Regio

  • Documenttype

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?