Scroll Top
Manifestatie-768x432 (Demo)

Spirare organiseert Manifestatie ‘Laat je hart spreken’

voor duizenden jongeren die zijn uitgevallen of dreigen uit te vallen in het onderwijs

Meer dan 15.000 jongeren , waarvan 25-40% hoogbegaafd is, zitten momenteel thuis. Een thuiszitter kost de maatschappij al gauw meer dan 80.000 euro per jaar . Zo’n 200.000 jongeren voelen zich dag-in-dag-uit eenzaam en 1 op de 6 jongeren denkt aan zelfdoding . Hoeveel getallen en onderzoeken hebben we nog nodig om te weten dat er fundamenteel iets niet klopt en dat dit ons allen raakt?

Laten we stoppen met thuiszitters/dreigende uitvallers als een probleem te zien. Laten we hun een andere manier van denken en handelen gaan erkennen. Potentieel en talent wat nu niet tot bloei kan komen in vaak niet passende verouderde (onderwijs)systemen. Zij zijn de opkomende samenleving waar we uitgaan van vertrouwen in plaats van angst. Waar we leren vanuit nieuwsgierigheid in plaats van toetsen. Waar menselijkheid weer boven systemen en procedures staat. Waar we ons denken gebruiken om te creëren in plaats van te controleren. Waar we uitgaan van leerrecht in plaats van leerplicht. Waar we niks moeten, maar vanzelf in actie komen omdat we mogen zijn wie we zijn en dat doen wat van nature bij ons past. Waar we het lef hebben om de drijfveren en talenten van de jongere zelf als uitgangspunt te nemen. Met deze creatieve hoogbegaafde jongeren is het mogelijk om nieuwe perspectieven te verkrijgen en verandering te realiseren in de politiek, onderwijs, economie, zorg, het klimaat en bovenal ons als mensheid.

Manifestatie en geen demonstratie

Het is geen demonstratie tegen wat niet werkt het is een manifestatie van wat wel werkt! Wij willen deze jongeren, ouders en alle betrokkenen uit de schaduw halen en hen deze dag in een HART van LICHT zetten. Het HART staat voor liefde, er voor elkaar zijn en het besef dat wij allen verbonden zijn met elkaar. Het is nu het moment om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen en te gaan staan voor en achter deze getalenteerde jongeren. Een kans om de jongeren van onze toekomst een boost te geven met onze energie.

Doel

Door aanwezig te zijn leggen we een fundament voor al deze jongeren die zich zo graag willen ontwikkelen vanuit zichzelf. Zoals dat al kan op verschillende mooie ontwikkelplekken/andere onderwijsvormen in Nederland waaronder Spirare Talent Valley. Een ontwikkelomgeving voor hoogbegaafde jongeren die vooroplopen in deze nieuwe samenleving. Deze manifestatie is een initiatief vanuit Spirare Talent Valley. Echter, als Spirare het eind van dit jaar geen 250.000 euro inzamelt zal ook deze ontwikkelomgeving niet meer bestaan.

Programma

Op zaterdag 10 december 2022 vormen we in het HART van Nederland, Utrecht, samen een HART van licht, we delen verhalen, er is muziek, we ontmoeten gelijkgestemden. Hier wil je bij zijn om een ongekende positieve energie en verbinding te ervaren die we met elkaar gaan manifesteren.

14:00 uur Welkom, toespraken, muziek, ontmoeting & verbinding.
16.30 uur HART vormen van LICHT
17:00 uur Einde

Plaats: Wilhelminapark Utrecht   Locatie Manifestatie

 

Download hier de flyer

Met HARTELIJKE Groet, Spirare Talent Valley

Manifestatie

Related Posts

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.