Scroll Top
balans geld (Demo)

Aandacht voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte ‘Corona investering’

Kabinet investeert 8,5 miljard in onderwijs

Onderwijsministers Slob en Van Engelshoven presenteerden op 17 februari het ‘Nationaal Programma Onderwijs’. De coronacrisis heeft een enorme impact op de schoolgaande jeugd en het onderwijs in het algemeen. En heeft de problemen die er al waren rondom (passend) onderwijs, nog zichtbaarder gemaakt. Met het Nationaal Programma willen de Ministers, met een investering van 8,5 miljard euro, leerlingen en het onderwijs ondersteunen en onderwijsachterstanden wegwerken.

Notaoverleg

Op donderdag 25 februari 2021 komt de onderwijscommissie van de Tweede Kamer terug van het verkiezingsreces om over dit omvangrijke plan te debatteren. Oudervereniging Balans schreef in samenwerking met Ouders & Onderwijs en Ieder(in) een Kamerbrief waarin specifiek aandacht gevraagd wordt voor de leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte. Ouders & Onderwijs stuurde aanvullend een brief met aandachtspunten voor alle leerlingen. Deze brief wordt onderschreven door Balans.

Lees beide brieven hier:

Brief over leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte

Brief met aandachtspunten voor alle leerlingen

Het Notaoverleg is donderdag live te volgen via debatdirect of de website van de Tweede Kamer en duurt van 10.00 tot 15.45 uur.

Balans volgt het debat en doet via Twitter verslag. Dus volg ons!

Related Posts

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.