Scroll Top
Balans-35jaar-OnderwijsCafe Instagram (Demo)

Onderwijscafé Paterswolde, met presentatie ADHD en presentatie Passend onderwijs

Balans organiseert dit najaar 4 onderwijscafés. De eerste, in Bunnik, was op 21 september. De volgende is op 12 oktober 2022 in Paterswolde.

Presentatie ADHD gedrag op school en thuis

Prof. Dr. Barbara van den Hoofdakker geeft een lezing over ADHD gedrag op school en thuis. En hoe je dit als ouders of leerkracht kunt beïnvloeden. Barbara was actief betrokken bij de ontwikkeling van trainingen voor ouders en leerkrachten van kinderen met gedragsproblemen waaronder ADHD gedrag. Zij is bijzonder hoogleraar bij Accare en de Rijksuniversiteit Groningen.

Presentatie Passend onderwijs

Carolien Pielage en Karin Kooreman zullen tijdens het onderwijscafé een presentatie verzorgen over passend onderwijs en leerrecht. Beide zijn ervaringsdeskundige ouders die zich hebben gespecialiseerd in de wet- en regelgeving rondom passend onderwijs.

Vragen

Na de lezingen is er een unieke gelegenheid om je persoonlijke vragen te stellen aan de sprekers, onze vrijwilligers en bij de informatiemarkt. 

Informatiemarkt

Er is een informatiemarkt met tafels met informatie en de mogelijkheid om met (ervarings-)deskundigen en andere ouders in gesprek te gaan over bijvoorbeeld dyslexie, dyscalculie, DCD, autisme, passend onderwijs, remedial teaching, thuiszitten en hoogbegaafdheid.

Bekijk bijgevoegde flyer waarop je ook kunt zien welke organisaties er aanwezig zijn op de informatiemarkt.

35 jaar Balans!

Balans bestaat dit jaar 35 jaar. Dat vieren we met deze feestelijke tour van vier onderwijscafés. De avond in Paterswolde is het tweede onderwijscafé. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor ouders en voor professionals uit onderwijs en zorg. Toegang is gratis voor leden van Balans. Niet- leden betalen een bijdrage in de kosten van €7,50.

Aanmelden

Volgende locaties

Balans organiseert in november een onderwijscafe in Tilburg en Den Haag. Meer informatie:

https://balansdigitaal.nl/agenda/

Gerelateerde berichten

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.