Scroll Top
meisje met hand op oor

Actief raadslid Oosterhout dient motie in over sociale veiligheid

De lobbyverhalen die we bij Balans vertellen gaan vaak over de landelijke politiek. Toch spelen er ook in de regio’s heel veel belangrijke zaken waarbij we vanuit Balans graag bijdragen aan betere jeugdhulp, onderwijs en natuurlijk sociale veiligheid.

Regionale knelpunten sociale veiligheid

Een voorbeeld is het contact wat ik onlangs had met Guus Beenhakker D66 raadslid in de gemeente Oosterhout naar aanleiding van het rapport van Balans ‘Ieder kind overal veilig’? Rapportage over onveilige situaties buiten de thuissituatie’. Guus wilde graag van ons horen hoe het zat met regionale knelpunten op het gebied van sociale veiligheid en kindermishandeling. We bespraken de conclusies uit het rapport zoals het taboe bij professionals om sociaal onveilige situaties buiten de thuissituatie bespreekbaar te maken en dat ouders vastlopen omdat hun melding nergens wordt onderzocht op waarheid en worden behandeld.

Motie sociale (on)veiligheid

Na ons gesprek diende Guus tijdens de raadsvergadering een goed onderbouwde motie in met daarin het verzoek aan de wethouder te onderzoeken hoe sociaal onveilige situaties en geweld buiten de thuissituatie een plek kan krijgen binnen de al bestaande meldpunten in hun regio. Hoe deze meldingen op een passende manier kunnen worden opgepakt en op een passende manier in behandeling kunnen worden genomen. De motie werd door de Gemeenteraad unaniem aangenomen. Dus de wethouder gaat ermee aan de slag.

Een mooi initiatief van dit Raadslid. En een mooi voorbeeld van hoe we bij Balans ook bijdragen aan de regionale lobby en belangenbehartiging. En inspiratie voor Raadsleden in andere gemeenten.

Joli Luijckx, perswoordvoerder Balans

Meer lezen?

Wil jij ook iets betekenen in jouw eigen gemeente? Word dan ook vrijwilliger bij Balans. Hier lees je meer over onze lobby over onveilige situaties buiten de thuissituatie.

Vragen?

Heb je vragen over de ontwikkeling van jouw kind? Bel gerust met onze advieslijn, of vul ons contactformulier in.

Steun jij ons al? Word nu ook (steun)lid van Balans!
Hier zie je wat we voor je doen, en waarom je lid zou moeten worden ↓

Related Posts

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.