Scroll Top
Tijdelijke handreiking met criteria voor doorverwijzing naar dyslexiezorg i.v.m. corona (Demo)

Voorlichtingsavond Dyslexie Capelle a/d IJssel

Op 14 oktober van 19:30 – 21:00 uur is er in de Bibliotheek in Capelle aan den IJssel een voorlichtingsavond dyslexie. 

Programma

 
Er zijn 3 deskundigen aanwezig die je alles kunnen vertellen over dyslexie. Uiteraard is er na afloop ruimte om vragen te stellen.
 
Marijse Pel, Balans
Zij komt vertellen hoe je je positie als ouders van een kind met ontwikkelingsproblemen bij leren en/of gedrag kunt versterken. 
 
Irene Borst van Blick Expertise
Blick Expertise begeleidt scholen, ouders en kinderen om te kijken wat er nodig is voor dit kind. Irene Borst zal die avond aan de ouders de criteria presenteren waaraan een school moet voldoen om een vergoed dyslexieonderzoek aan te vragen. Dan is het duidelijk welke scores leerlingen moet hebben om aangemeld te kunnen worden en welke stappen de school moet doorlopen om vergoed dyslexieonderzoek aan te vragen.
 
Ingrid Buijs, de Collectiespecialist jeugd en coördinator MLP Capelle
Ingrid gaat vertellen over het Makkelijk Lezen Plein (MLP), welke materialen staan er en voor wie is de collectie bedoeld. Wanneer kun je gebruik maken van Passend lezen en handige website als Superboek en Yoleo.
 
Meld je aan het is gratis!
 
https://bit.ly/voorlichtingsavons-MLP
 
 
 

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.