Scroll Top
Afbeelding_Lobby-bericht_Richtlijnen begeleiding van leerlingen met leerproblemen en dyslexie in tijden van het Corona-virus (Demo)

Richtlijnen begeleiding van leerlingen met leesproblemen en dyslexie in tijden van het Corona-virus

Heeft je kind problemen met lezen en scoort het laag op de leestoetsen? Dan is het goed om samen met de school afspraken met de school te maken over extra hulp.

In de protocollen leesproblemen en dyslexie wordt uitgelegd hoe deze hulp eruit moet zien in drie ondersteuningsniveaus. Door het afstandsonderwijs kan het zijn dat deze ondersteuning anders is verlopen.

Lees hier het advies vanuit Dyslexie Centraal over hoe je hier als ouders en school samen mee om kunt gaan: Vervolg ondersteuning en toetsing dyslexie na opening scholen (mei 2020).

Informatie voor ouders over leesproblemen en dyslexie

Bij Omgaan met dyslexie in het onderwijs vind je een leidraad voor ouders (een voor de basisschool en een voor de middelbare school). Dat is een van de pagina’s van ons Dossier dyslexie

Bij vragen over leesproblemen of dyslexie kun je bellen met onze Advieslijn.

Related Posts

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.