Scroll Top
brochures-digitaal-afstandsonderwijs

Digitaal afstandsonderwijs voor kinderen die tijdelijk niet naar school kunnen

Wat mag en kan er op het gebied van digitaal afstandsonderwijs als een kind tijdelijk niet naar school kan. Bijvoorbeeld door lichamelijke of psychische klachten. Of als het maar deels lukt of onregelmatig om naar school te gaan?

Recht op onderwijs

Ook deze kinderen hebben recht op onderwijs. Onderwijs dat zo goed mogelijk bij het kind past met de hulp die daarbij nodig is, binnen de mogelijkheden die de school heeft.

Digitaal afstandsonderwijs, wat is er mogelijk?

Het ministerie van Onderwijs heeft een brochure gemaakt over wat er binnen de huidige wet en regelgeving mogelijk is op het gebied van digitaal afstandsonderwijs. Er is een brochure voor ouders. Daarin lees je wat digitaal afstandsonderwijs is. Wat je van school kunt verwachten en hoe je het gesprek aan kunt gaan wanneer jouw kind bijvoorbeeld tijdelijk niet of maar deels naar school kan.

Brochures

Er is een brochure voor ouders. En er is ook een brochure voor het onderwijs met uitgebreidere uitleg. Die uitgebreidere uitleg is ook handig voor ouders om te weten.

Hier vind je de brochures:

Digitaal afstandsonderwijs als een kind tijdelijk niet naar school kan | Passend onderwijs | Rijksoverheid.nl

 

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.