Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Leidraad voor opzetten van ouder- en jeugdsteunpunten passend onderwijs verschenen

De leidraad ‘Samen bouwen aan ouder- en jeugdsteunpunten’ is verschenen voor samenwerkingsverbanden passend onderwijs die ouder- en jeugdsteunpunten opzetten. De leidraad geeft aan welke functies een ouder- en jeugdsteunpunt moet vervullen en aan welke voorwaarden het moet voldoen. Daarnaast geeft de leidraad praktische tips voor de oprichting.

De steunpunten gaan informeren, steunen en signaleren. Afgesproken is dat tegen het einde van het schooljaar 2021-2022 alle samenwerkingsverbanden een functionerend steunpunt hebben, doordat in ieder geval de informatiefunctie volledig is opgezet, en dat ze concrete plannen hebben voor steunen en signaleren.

Oproep aan ouders

Wil je meepraten en meedenken over een goed functionerend ouder- en jeugdsteunpunt in jouw samenwerkingsverband? Laat dit dan aan ons weten. Balans kan je hierbij samen met andere ouderorganisaties ondersteunen en je in contact brengen met andere ouders die hetzelfde doen. Zodat we van elkaar kunnen leren. Interesse? Stuur een mail naar [email protected] ovv meedenken ouder- en jeugdsteunpunten.

Bekijk hier de leidraad ‘Samen bouwen aan ouder- en jeugdsteunpunten’.

Zoek op deze website:

  • Categorie

  • Diagnose/Aanleg

  • Leeftijd

  • Regio

  • Documenttype

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?